Έτοιμος να προχωρήσει σε όποιες αλλαγές χρειαστεί, όπως η μετάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, δηλώνει ο Τζιάνι Ινφαντίνο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».

Ο πρόεδρος της FIFA επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για την παράταση ισχύος των συμβολαίων που λήγουν στις 30 Ιουνίου, εφόσον χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι εφετινές διοργανώσεις, ενώ μίλησε για το ενδεχόμενο ευρύτερων αλλαγών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με λιγότερες και μικρότερες σε μέγεθος διοργανώσεις.

«Θα ξαναρχίσουμε όταν δεν θα υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για την υγεία. Τίποτα δεν μας λέει ότι αυτό θα συμβεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Οι ομοσπονδίες και οι λίγες είναι έτοιμες να ακολουθήσουν της συμβουλές του ΠΟΥ», δήλωσε ο Ινφαντίνο και στη συνέχεια, σχολιάζοντας τη μετάθεση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για το καλοκαίρι του 2021 (όταν η FIFA είχε προγραμματίσει την παρθενική διοργάνωση του νέου, διευρυμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων), ανέφερε: «Θα πρέπει να μετακινήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Θα δούμε αν η πρώτη έκδοση της νέας μορφής θα γίνει το 2021, το 2022 ή το 2023».

Σε ό,τι αφορά τις γενικότερες αλλαγές που θα απαιτηθούν στο καλεντάρι των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, ο πρόεδρος της FIFA υπογράμμισε: «Θα μπορούσαμε ίσως να μεταρρυθμίσουμε το ποδόσφαιρο, κάνοντας ένα βήμα μπροστά. Λιγότερες, αλλά πιο ενδιαφέρουσες διοργανώσει. Ενδεχομένως λιγότερες ομάδες, αλλά με περισσότερη ισορροπία. Λιγότερα, αλλά πιο ανταγωνιστικά ματς, ώστε να διαφυλάξουμε την υγεία των παικτών».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ