Μετά από περίπου ένα χρόνο και την παραίτησή του, ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου μιλώντας στην εφημερίδα, «Mundo Deportivo», αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα και όχι μόνο.

Οι δηλώσεις του Ζοσέπ Μπαρτομέου:

«Η διοίκηση ήταν σοβαρή και υπεύθυνη. Δεν το λέω εγώ. Η LaLiga το λέει, η UEFAκαι οι ελεγκτές το λένε. Με 180 εκατομμύρια όφελοςκαι με το Forbes να μας εκτιμά ως τον πιο πολύτιμο σύλλογο στον κόσμο, φαίνεται ότι υπήρχε ένα έργο και ένα στρατηγικό σχέδιο που είχε οριστεί το 2015. Έχουμε κάνει πολλά έργα, είμαστε το διοικητικό συμβούλιο που ήταν πιο ενεργό, αλλά από τον Μάρτιο του 2020, αυτή η σοβαρή και αυστηρή διαχείριση περικόπηκε από την εμφάνιση της πανδημίας Covid-19, η οποία μείωσε δραστικά τα έσοδα. Και από τότε υποφέραμε με τη μείωση των εσόδων. Αυτό οδήγησε σε καθαρό χρέος περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Υπήρξε πάντως μεγάλη σύγχυση μεταξύ καθαρού και ακαθάριστου χρέους».

Στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος των Μπλαουγκράνα τόνισε:

«Ο σύλλογος δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο διάλυσης και είναι βιώσιμος με πολλούς πόρους. Χωρίς την Covid-19 θα είχε χάσει μόνο 50 εκατομμύρια το 2020-21», πρόσθεσε, ενώ αποκάλυψε ότι «το καλοκαίρι του 2020 είχαμε μια πρόταση από έναν αγγλικό σύλλογο ύψους 150 εκατομμυρίων για τον Ανσού (Φάτι)που θα είχε τακτοποιήσει τους λογαριασμούς, αλλά στη Μπαρτσελόνα επικρατεί το αθλητικό πρόγραμμα και η οικονομία έπεται. Μέχρι τον Μάρτιο του 2020 μπορούσαμε να αντέξουμε τα ποσά που είχαν συμφωνηθεί. Ο σύλλογος ανακηρύχθηκε επίσης ο καλύτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος της τελευταίας δεκαετίας. Αυτό επιτρέπει να υπάρχει μια σταθερή βάση για να συνεχίσεις να προοδεύεις».

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης