Η Βαλένθια απέλυσε τον προπονητή της, Πάκο Αγεσταράν, λιγότερο από έξι μήνες μετά την πρόσληψη του, εξαιτίας του άσχημου ξεκινήματος στη σεζόν, που έχει φέρει τον ισπανικό σύλλογο στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, χωρίς βαθμούς, έπειτα από τέσσερα ματς.

«Μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η Βαλένθια έλαβε την απόφαση να απολύσει τον Πάκο Αγεσταράν,» ανέφερε ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του.
«Η απόφαση ελήφθη μετά από ανάλυση της κατάστασης της ομάδας και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν». Ο πρώην αμυντικός της Βαλένθια, Βόρο Γκονσάλες, θα είναι ο προσωρινός προπονητής, μέχρι ο σύλλογος να βρει τον διάδοχο του Αγεσταράν. Ο πρώην βοηθός του Ράφα Μπενίτεθ στη Βαλένθια, Αγεσταράν, επέστρεψε στην ισπανική ομάδα το Φεβρουάριο ως βοηθός του Γκάρι Νέβιλ και τον διαδέχθηκε τον Μάρτιο, όταν ο πρώην Άγγλος διεθνής απολύθηκε.

Ο Νέβιλ είχε το χειρότερο ρεκόρ κάθε προπονητή στην ιστορία του συλλόγου, αλλά ο Αγεσταράν τον ξεπέρασε, παίρνοντας 10 βαθμούς σε 12 παιχνίδια (3 νίκες-1 ισοπαλία-8 ήττες). Ο Νέβιλ είχε πάρει 14 βαθμούς σε 16 ματς. Παρά το γεγονός ότι η Βαλένθια έχασε τα τρία τελευταία παιχνίδια της περασμένης σεζόν, στον Αγεσταράν δόθηκε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2018.
Ο σύλλογος παραχώρησε 18 παίκτες στο τέλος της σεζόν, συμπεριλαμβανομένων του Γερμανού κεντρικού αμυντικού, Μουσταφί, του Πορτογάλου μέσου, Αντρέ Γκόμες, και των επιθετικών Πάκο Αλκαθέρ και Αλβάρο Νεγκρέδο για συνολικά πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Αποκτήθηκαν επτά νέοι παίκτες, ανάμεσά τους ο Νάνι και ο Μανγκαλά. Ο Αγεσταράν είναι ο όγδοος προπονητής του συλλόγου από το 2012, και ο τρίτος που έχασε τη δουλειά του κατά το τελευταίο έτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ