Η ανεξάρτητη ένωση Codacons, η οποία συνδέεται με την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή και πραγματεύεται υποθέσεις σοβαρών οικονομικών παραβιάσεων, ισχυρίζεται ότι η «Μεγάλη Κυρία» θα μπορούσε να τιμωρηθεί λόγω της υπόθεσης των κεφαλαιακών κερδών.

Η Γιουβέντους κατηγορείται για ψευδή λογιστική και παρατυπίες σε στοιχεία μεταγραφών και πωλήσεων, με τον πρόεδρο της εταιρείας, Μάρκο Ντοντσέλι, να αναφέρει ότι οι «μπιανκονέρι» θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με υποβιβασμό στη Σέριε Β και ακύρωση τίτλων.

«Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και ρίχνουν απαίσιο φως στα τελευταία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου», συμπλήρωσε.

«Εάν η Γιουβέντους αποκτούσε παράνομα πλεονέκτημα έναντι των αντίπαλων συλλόγων με δραστηριότητες αυτού του τύπου, τότε η κανονικότητα των τελευταίων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου θα έπαυε να υφίσταται και κατά συνέπεια, η Ομοσπονδία και η Αρχή για τον ανταγωνισμό στην αγορά θα πρέπει να παρέμβουν και να επιβάλουν κυρώσεις», επεσήμανε.

«Πέρα από τις ατομικές ευθύνες, ο σύλλογος δεν θα απαλλαγεί από τιμωρία. Γι΄ αυτόν το λόγο και για να προστατεύσουμε χιλιάδες οπαδούς, θα υποβάλουμε καταγγελία στην Αντιμονοπωλιακή και στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ζητώντας τον υποβιβασμό της Γιουβέντους στη Serie B και την ανάκληση των τελευταίων τίτλων πρωταθλήματος, που κατακτήθηκαν στη σκιά αυτών των δυνητικά παράνομων επιχειρήσεων», ολοκλήρωσε.