Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στην Ιταλία, μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις εις βάρος του αμυντικού της Ρόμα, Αντόνιο Ρούντιγκερ από τον μέσο της Λάτσιο Σενάντ Λούλιτς.

Ο Ράτζα Ναϊνγκολάν, έγραψε στο Instagram : «Όχι στο ρατσισμό» , συμπληρώνοντας ότι «κάποιος πρέπει να μάθει αυτές τις τρεις λέξεις».

Ο Βόσνιος μέσος της Λάτσιο, Σενάντ Λούλιτς, είχε χρησιμοποιήσει ρατσιστική γλώσσα, μιλώντας για τον Αντόνιο Ρούντεγκερ, παραμονές του αγώνα ανάμεσα στην Ρόμα και την Λάτσιο (2-0): «Πριν από δύο χρόνια στη Στουτγάρδη πωλούσε κάλτσες και ζώνες, και τώρα είναι το φαινόμενο …» είχε πει χαρακτηριστικά ο Λούλιτς, που δεν ζήτησε ούτε στην συνέχεια συγγνώμη.

«Να ζητήσω συγνώμη από τον Ρούντιγκερ; Αφήστε με ήσυχο και οι λευκοί πουλάνε κάλτσες,» είπε στην μικτή ζώνη μετά το ντέρμπι στο Olimpico. Πάντως συγνώμη τελικά, στο όνομα της Λάτσιο, ζήτησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ιταλικής ομάδας, Ντιακονάλε, στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Δεν είναι ένα δικό του λάθος, αλλά εκείνων που βρίσκονται γύρω του,» είπε με την σειρά του ο προπονητής της Λάτσιο, Σιμόνε Ιντζάγκι .

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: skysports.com