Η Μπενφίκα, σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ της Πορτογαλίας, δεν είναι διατεθειμένη να πουλήσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο τον Ιανουάριο, μεταφέροντας κάθε συζήτηση παραχώρησής του για το καλοκαίρι. Η Νιούκαστλ, την οποία εξαγόρασε (ποσοστό 80%) το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) -υπό την προεδρία του διάδοχου του θρόνου, πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν-, φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα.

«Η Μπενφίκα δεν επιθυμεί να παραχωρήσει τον πρώτο της τερματοφύλακα στη μέση της σεζόν, βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις αυτή τη στιγμή, οπότε είναι κατανοητό ότι θέλει σταθερότητα. Η Μπενφίκα παραδέχεται ότι διαπραγματεύεται τον Βλαχοδήμο, μόνο στο τέλος της σεζόν, και ανάλογα με το τι θα γίνει και τι θα καταφέρει να πετύχει η ομάδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο Βλαχοδήμος, ο οποίος έχει συνολικά 142 συμμετοχές με τη Μπενφίκα, αυτή τη σεζόν έχει αγωνιστεί 17 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και κράτησε ανέπαφη την εστία του, τις 11. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) θα εισφέρει 300 εκατομμύρια λίρες (περίπου 333 εκατομμύρια ευρώ) στον σύλλογο της βόρειας Αγγλίας και μερικά από αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο.