Την ερχόμενη Κυριακή, όταν η Κοπεγχάγη θα υποδεχθεί την Έσμπιεργκ (13η αγωνιστική), ο Κάρλος Ζέκα θα φορέσει για 100η φορά την φανέλα της πρωταθλήτριας Δανίας.
Και μάλιστα πολλές από αυτές ως αρχηγός της. Μία επιλογή, που ο Δανός συμπαίκτης του, μέσος Βίτος Φίσερ, στην αρχή υποδέχθηκε με έκπληξη, αλλά τώρα παραδέχεται πως βοήθησε αποφασιστικά τον Πορτογάλο που αγωνίζεται στην εθνική Ελλάδoς, να αναπτυχθεί περισσότερο.
«Ο Ζέκα είναι πολύ καλός αρχηγός. Έχει εξελιχθεί, επειδή δεν πιστεύω ότι ο ίδιος ή οποιοσδήποτε άλλος τον είδε ως τον προφανή αρχηγό τότε που είχε εκλεγεί. Αλλά έχει πραγματικά εξελιχθεί, είναι ένας ρόλος τον οποίο υπερασπίζεται καλά. Έχει επίσης γίνει καλύτερος παίκτης και άνθρωπος», είπε o Φίσερ στην επίσημη ιστοσελίδα της Κοπεγχάγης.

«Επιπλέον, ως παίκτης είναι εξαιρετικός στον τρόπο που ανακτά την μπάλα, είναι σαν ένα ανθρώπινο πολυεργαλείo (gadget)», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι του θυμίζει τον Τζαφάρ, τον περίφημο κακοποιό του Αλαντίν.
Ωστόσο, όπως τόνισε υπάρχουν και άλλες πλευρές του Ζέκα που θα μπορούσαν να είναι καλύτερες, όπως για παράδειγμα η διατροφή του.
«Τρώει ανθυγιεινά, αλλά δεν φαίνεται να τον επηρεάζει», συμπληρώνει ο Φίσερ, με τις βάφλες με τη Nutella να αποτελούν… αγαπημένη τροφή για τον Κάρλος Ζέκα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ