Ο Πελέ λίγο πριν την συμπλήρωση 50 χρόνων από την επίτευξη του 1000ου γκολ του, μίλησε για όλους και όλα στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta Dello Sport», αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι εκείνος που θα ήθελε να αγωνιστεί δίπλα του, δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι.

Την ερχόμενη Τρίτη 19 Νοεμβρίου, συμπληρώνονται 50 χρόνια από το 1000ο γκολ του «βασιλιά». Ήταν 22:15, όταν στο 74ο λεπτό της συνάντησης Σάντος-Βάσκο ντα Γκάμα, ο Πελέ με πέναλτι νικούσε τον Ανράντα και έγραφε Ιστορία στο «Maracana».

«Αν και έχω κάποια προβλήματα με την υγεία μου, νιώθω καλά. Αλλά είναι σαν ο Θεός να μου ζητάει το λογαριασμό», είπε ο 79χρονος (από τις 23/10) Βραζιλιάνος, ο οποίος παραδέχθηκε πως ο Τζιοβάνι Τραπατόνι είναι ο καλύτερος αμυντικός που βρέθηκε απέναντί του:

«Ο Τραπάτονι ήταν ο καλύτερος αμυντικός που έχω αντιμετωπίσει, αμείλικτος και σωστός, όχι σαν τους Άγγλους ή του Αργεντινούς. Πόσες κλωτσιές μου έδιναν…».

Ο Πελέ, αν και αναγνώρισε ότι θαυμάζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ελπίζει ότι ο Νεϊμάρ θα συνεχίσει να βελτιώνεται, αν μπορούσε να παίξει δίπλα σε ένα από τα σημερινά αστέρια, θα ήθελε να αγωνιστεί μαζί με τον Λιονέλ Μέσι.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ