Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει φύγει, αλλά η μνήμη του θα μείνει ζωντανή για πάντα. Ο τεχνικός διευθυντής της Μίλαν, Πάολο Μαλντίνι, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, μίλησε για την τεχνική κατάρτιση του Αργεντινού θρύλου και τόνισε πως κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει, παρά μόνο με φάουλ:
«Δεν μπορούσες να τον μαρκάρεις με τίποτα. Ολοι οι αμυντικοί είχαμε το ίδιο πρόβλημα όταν παίζαμε εναντίον του. Ολοι φοβόμασταν μην εκτεθούμε από κάποια κίνηση του. Ήμουν μαζί του όταν μπήκαμε στο Hall Of Fame της Serie Α και έδειχναν ένα βίντεο με υλικό από αγώνες που ήμασταν αντίπαλοι και γελούσαμε», δήλωσε ο Μαλντίνι και συμπλήρωσε:
«Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου καλό αμυντικό, αλλά βλέποντας αυτά τα βίντεο, που έκανα ορισμένα σκληρά φάουλ πάνω του για να τον σταματήσω, γελούσαμε με τον Ντιέγκο, γιατί μου είχε πει τότε πως πάντα ήμουν από πίσω του. Ετσι ήταν. Ήταν τόσο γρήγορος που πάντα τον κλωτσούσαν, σε όλη την καριέρα του. Ολοι μας αναγκαζόμασταν να τον κλωτσήσουμε για να τον σταματήσουμε! Ένιωσα ντροπή και του είχα ζητήσει συγνώμη. Αυτός απλά χαμογέλασε και με αγκάλιασε.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ