Ο Εντγκάρδο Μπάουσα μετράει ώρες στον πάγκο της Αργεντινής.

Παρά την στήριξη που έλαβε από τον νέο πρόεδρο της ομοσπονδίας, Κλαούντιο Τάπια, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αργεντινή, αναζητείται ήδη ο αντικαταστάτης του, με πρώτο στόχο τον προπονητή της Σεβίλης, Χόρχε Σαμπάολι. Τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας θα υπάρξει καθοριστική συνάντηση στα γραφεία της ομοσπονδίας.

«Στην επόμενη συνάντηση θα αναλύσουμε την κατάσταση με τον Μπάουσα», είπε ο Ούγκο Μογιάνο, πρόεδρος της Ιντεπεντιέντε και δεξί χέρι του νέου προέδρου της AFA, Κλαούντιο Τάπια. «Θα πρέπει να μελετήσουμε το συμβόλαιο για να δούμε εάν μπορούμε να το αλλάξουμε», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η απόφαση εξαρτάται επίσης και από τον οικονομικό παράγοντα.

Δεν είναι μυστικό ότι το αντικείμενο του πόθου είναι ο Χόρχε Σαμπάολι, κύριος στόχος επίσης μετά την απομάκρυνση του Μαρτίνο. Ο Αργεντινός προπονητής της Σεβίλλης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι, είναι θετικός σε μία συνεργασία με την εθνική και πως θέλει πολύ να προπονήσει τον Μέσι. Ωστόσο η Αργεντινή θα πρέπει να καταβάλει στη Σεβίλλη αποζημίωση σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που σήμερα δεν υπάρχουν, όπως αποδεικνύεται από τα 500.000 ευρώ που χρωστάει η ομοσπονδία ακόμα στο Μαρτίνο.

Γι ‘αυτό φαίνεται ότι η Afa σχεδιάζει επίσης μια λύση «χαμηλού κόστους». Ακούγεται το όνομα του προπονητή της Λανούς, Χόρχε Αλμιρόν, με τελευταίους θριάμβους στο Κύπελλο και του Σούπερ-Κύπελλο Αργεντινής. Προτεραιότητα επίσης της AFA είναι να μειωθεί η ποινή τεσσάρων αγωνιστικών που έχει επιβάλει η FIFA στον Λιονέλ Μέσι.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi