Περίπου πέντε εβδομάδες απομένουν για την τελετή απονομής της «Χρυσής Μπάλας» από το γαλλικό περιοδικό «France Football». Στις 29 Νοεμβρίου θ΄ ανακοινωθεί ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 2021 και ένας από τους βασικούς υποψήφιους, είναι ο Καρίμ Μπενζεμά.

Η Χρυσή Μπάλα είναι μια ποδοσφαιρική διάκριση που ως το 2009 απονεμόταν κάθε χρόνο στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της Ευρώπης.

Ο Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, μίλησε στην εκπομπή του «Canal Football Club» και αναφερόμενος στο θέμα με μια ενόχληση, εξέφρασε την άποψη ότι είναι δύσκολο να πάρει κάποιος την «Χρυσή Μπάλα» στην εποχή των Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, οι οποίοι έχουν παραλάβει το τρόπαιο, έξι και πέντε φορές, αντίστοιχα. Ήρθε ο καιρός να πάει και σε άλλα χέρια.

«Ηταν ανάμεσα στα πολλά όνειρα, που είχα όταν ήμουν μικρός. Φυσικά και το ονειρεύομαι», σχολίασε με νόημα ο Μπενζεμά και πρόσθεσε: «Τα είδωλά μου, ο Ρονάλντο Ναζάριο και ο Ζιντάν, ήλθαν στην Ρεάλ και κατέκτησαν την «Χρυσή Μπάλα».

Μάλιστα, ο «Ζιζού» εκέφρασε ανοικτά την προτίμηση του για τον Μπενζεμά και την «Χρυσή Μπάλα», καθώς ο έμπειρος επιθετικός έκανε μία εξαιρετική χρονιά με την Ρεάλ Μαδρίτης, που έκλεισε με την κατάκτηση του Nations League με τους «πετεινούς».

«Αυτή τη στιγμή, ο Μπενζεμά είναι σε…σύννεφο. Θα του έδινα την Χρυσή Μπάλα. Αξίζει να την κερδίσει. Είναι ένας απίστευτος παίκτης, είχα την μεγάλη τιμή να τον προπονώ. Μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Είναι στην κορυφή, και ελπίζω να του δώσουν αυτή τη Χρυσή Μπάλα», δήλωσε ο Ζιντάν σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Telefoot.

«Σήμερα, δεν είμαι πολύ μακρυά από την Χρυσή Μπάλα», τόνισε ο Μπενζεμά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΣΣΑ