Δύο εβδομάδες μετά το εξιτήριο που πήρε από νοσοκομείο του Σάο Πάολο, ο Πελέ θέλησε να επικοινωνήσει με τους θαυμαστές του και να ευχαριστήσει για τις ευχές για περαστικά, μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Ο 80χρονος Βραζιλιάνος χειρουργήθηκε για αφαίρεση όγκου στο παχύ έντερο και πλέον ακολουθεί ειδική θεραπευτική αγωγή, παραμένοντας στο σπίτι του. Το μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέει χαρακτηριστικά:

«Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά. Είμαι καλύτερα και έτοιμος να παίξω την Κυριακή. Και για να… σοβαρευτώ, ευχαριστώ για όλα, ευχαριστώ όλους που μου έδωσαν δύναμη. Θεού θέλοντος, θα είμαι μαζί σας πολύ σύντομα».

Τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  τον χειρίζονται οι κόρες του και με αυτή την ανάρτηση  δείχνει ότι ποτέ δεν χάνει το χιούμορ του ακόμα και στις δύσκολες στιγμές.

Ο άσσος του ποδοσφαίρου που έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα (1958, 1962, 1970), παρέμεινε για έναν μήνα στο νοσοκομείο, αφού εντοπίσθηκε ένας «ύποπτος» όγκος του παχέος εντέρου κατά την διάρκεια συνηθισμένων εξετάσεων.

Μετά την χειρουργική επέμβαση, στις 4 Σεπτεμβρίου, ο «βασιλιάς» πέρασε δέκα ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας και αποκατάστασης. Το αποτέλεσμα της βιοψίας του όγκου δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, αλλά οι γιατροί είπαν ότι «θα έπρεπε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΣΣΑ