Ο Σάντι Καθόρλα έφυγε από την Άρσεναλ, μετά από καριέρα έξι χρόνων στην ομάδα του Λονδίνου. Ο Ισπανός μέσος, που ήταν άτυχος και ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς από το 2015 και μετά, με συνέπεια φέτος να μην αγωνιστεί καθόλου όλο αυτό το διάστημα θα λάβει μέρος στην προετοιμασία της παλιάς του ομάδας, Βιγιαρεάλ, με στόχο να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να επιστρέψει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Να σημειωθεί πως μετά από περίπου ενάμισι χρόνο αγωνίας και σκληρής προσπάθειας ο Σάντι Καθόρλα επέστρεψε πρόσφατα ξανά στις προπονήσεις. Ο 33χρονος Ισπανός μέσος άσος υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα, τον Οκτώβριο του 2016. Δύο μήνες αργότερα μπήκε ξανά στο χειρουργείο για να αποκατασταθεί η ζημιά που είχε στον αστράγαλο. Παρά τις οκτώ (!) επεμβάσεις που έκανε, η πληγή δεν επουλωνόταν με αποτέλεσμα να μολυνθεί και έκανε μεγάλο αγώνα για να διασώσει την καριέρα του.

Μάλιστα, παρά τις αρκετές επιτυχημένες αντιβιοτικές αγωγές, υπήρχαν φόβοι ότι ο πρώην άσος των Βιγιαρεάλ και Μάλαγα θα μπορούσε να χάσει ακόμη και το πόδι του, λόγω μόλυνσης του αίματος. Τα προβλήματα για τον Καθόρλα ξεκίνησαν όταν υπέστη μία αποκοπή των οστών σε διεθνές ματς της Ισπανίας με τη Χιλή τον Σεπτέμβριο του 2013 κι έκτοτε του έγινε συνήθεια να παίζει με πόνο στο δεξί του πόδι. Εγχειρίστηκε στο γόνατο τον Δεκέμβριο του 2015, πριν την επέμβαση του τένοντα στην πελματιαία περιοχή ένα χρόνο αργότερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ