Μετά τη σπουδαία πρόκριση της Πορτογαλίας στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα γήπεδα της Γαλλίας την προσεχή Κυριακή, ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας Φερνάντο Σάντος , δεν έκρυψε το παράπονό του ότι τον στήριξαν περισσότερο Έλληνες παρά Πορτογάλοι.

Μεταξύ άλλων είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας:

«Σε όλη αυτή την διάρκεια μετά τον ημιτελικό έλαβα περισσότερα μηνύματα συμπαράστασης από την Ελλάδα παρά την Πορτογαλία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζοντας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είμαι πολύ χαρούμενος για την οικογένειά μου, για τους παίκτες μου και για τους Έλληνες που με υποστήριξαν. Με υποστήριξαν πολλοί, ακόμη και στο στάδιο. Η σκέψη μου πάει και σε αυτούς. Σίγουρα είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου» είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος προπονητής, που κάθισε στον πάγκο του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από το 2010 έως το 2014, πηγαίνοντας μαζί του στο Euro 2012 και το Μουντιάλ 2014.

Η Πορτογαλία σε τελικό Euro δώδεκα χρόνια μετά. Ήταν το 2004 όταν η εθνική Ελλάδας τη νίκησε γράφοντας ιστορία. Ο Φερνάντο Σάντος σχολίαζε εκείνο το παιχνίδι για ένα ραδιοφωνικό σταθμό και είχε συνεργαστεί με τους 16 από τους 22 παίκτες τoυ τελικού.

«Το σημαντικό πράγμα τώρα είναι οι παίκτες να ξεκουραστούν καλά και στη συνέχεια να παίξουν στον τελικό για να κερδίσουν» πρόσθεσε. «Εδώ και δύο χρόνια περίπου έχουμε βάλει ένα στόχο με τους παίκτες, να βρεθούμε στο Σεν Ντενί (σ.σ. εκεί θα διεξαχθεί ο τελικός στις 10/7). Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο, αλλά οι παίκτες ενώθηκαν με αυτόν τον τρόπο, με μεγάλη θέληση και αποφασιστικότητα, είτε στα προκριματικά είτε τώρα στην τελική φάση, πάντα με μεγάλη ταπεινότητα» συμπλήρωσε ο Φερνάντο Σάντος. «Συνεχίζω να λέω ότι σχεδόν κανείς δεν έχει κερδίσει την Πορτογαλία, αλλά και δεν νομίζω ότι είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο. Είμαστε στον τελικό και θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Είμαστε στον τελικό, ο σκοπός αυτός επιτεύχθηκε, τώρα ας σκεφτούμε αυτό το παιχνίδι. Ο τελικός δεν είναι για να επιλέξεις αντίπαλο, αλλά για να νικήσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ