Στο κόλπο της πρόκρισης παραμένει η Τουρκία που νίκησε με 2-0 την Τσεχία και κατέλαβε την τρίτη θέση από τον τέταρτο όμιλο. Τα τέρματα της Τουρκίας πέτυχαν οι Γιλμάζ στο 10’ και Τουφάν στο 65’. Η Τσεχία απογοήτευσε καθώς τερμάτισε τελευταία στον όμιλο και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου η Τουρκία κατάφερε να πάρει θέση οδηγού στο ματς καθώς ο Γιλμάζ πλάσαρε τον Τσεχ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Τσεχία πίεσε για την ισοφάριση και στο 16’ την άγγιξε, αλλά η κεφαλιά του Σίβοκ σταμάτησε στο δοκάρι. Οι Τσέχοι πίεζαν χάνοντας αρκετές καλές ευκαιρίες αλλά οι Τούρκοι δεν άφησαν να παραβιαστεί η εστία τους. Στο 65’ οι παίχτες του Τερίμ αγκάλιασαν τη νίκη με τον Τουφάν που με δυνατό σουτ μέσα από τη περιοχή νίκησε τον Τσεχ για το 2-0.

Κάρτες: Κοϊμπασί, Παβέλκα, Πλασιλ, Μπαλτά, Σουράλ

Διαιτητής: Κόλουμ (Σκοτία)

Τσεχία (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Καντεράμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Νέτσιντ, Ντότσκαλ (71’ Σούραλ), Πούντιλ, Πλάσιλ (90’ Κολάρ), Παβέλκα (57’ Σκόντα), Κρεΐτσι, Νταρίντα

Τουρκία (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπατσάν, Μπαλτά, Γκιονούλ, Ινάν, Τουράν, Κιοϊμπασί, Τοπάλ, Τουφάν, Γιλμάζ (90’ Τοσούν), Σεν (60’ Οζιακούπ), Μορ (69’ Σαχάν)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ      Αγ.   Ν-Ι-Η   Β.   Τερμ.

Κροατία                   3    2 1 0      7    5-3 –Φάση των «16»

Ισπανία                   3    2 0 1      6    5-2 –Φάση των «16»

———————–

Τουρκία                  3    1 0 2       3    2-4

Τσεχία                    3    0 1 1       1    2-5

 

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής