Την απόφαση να παραμείνει στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Γερμανίας και να καθοδηγήσει τα «πάντσερ» και στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία επανέλαβε ο Γιοακίμ Λεβ.

Αν και είχε αναπτυχθεί η φημολογία ότι ο 56χρονος προπονητής θα αποχωρούσε από το πόστο του, μετά τον αποκλεισμό των πρωταθλητών κόσμου από τα ημιτελικά του EURO 2016, ο Γερμανός εκλέκτορας αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του ότι σκόπευε να συνεχίσει στο «τιμόνι» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Εξάλλου, το συμβόλαιό του «Γιόγκι» με τη γερμανική ομοσπονδία έχει ισχύ γι’ ακόμη δύο χρόνια.

«Παρά την απογοήτευσή μας, η ομάδα δεν απογοήτευσε» τονίζει στη δήλωσή του ο Λεβ, ο οποίος ήταν για δύο χρόνια βοηθός του Γιούργκεν Κλίνσμαν στην τεχνική ηγεσία της «νατσιονάλμανσαφτ», προτού αναλάβει τα «ηνία» της εθνικής το 2006.

«Ήταν η νεώτερη ομάδα στη διοργάνωση και συνεχίζω να βλέπω σπουδαίες δυνατότητες» προσθέτει ο Λεβ, αναφερόμενος στο μέσο όρο ηλικίας της ομάδας του στο EURO 2016 που ήταν 25,4 χρόνια, και καταλήγει: «Είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσει πολλή χαρά στο μέλλον και γι’ αυτό παραμένω ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με αυτούς τους παίκτες και να συνοδεύσω την εξέλιξή τους καθ’ οδόν για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ