Ο Σάββας Κωνσταντίνου, τεχνικός διευθυντής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κύπρου, μίλησε στους Δημήτρη Μαλισιώβα, Βασίλη Παπανικολάου, στο πλαίσιο της εκπομπής «Στον αστερισμό της ΕΡΑ ΣΠΟΡ».

Ο Κωνσταντίνου, αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη της Κύπρου επί της Βοσνίας (3-2) με ανατροπή, τόνισε πως δεν ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα, καθώς η εθνική ομάδα της Κύπρου είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Αναφέρθηκε στον επικείμενο αγώνα με την Εσθονία στο Ταλίν, λέγοντας πως είναι σημαντικός για την ομάδα τους, ενώ μίλησε αναλυτικώς και για το προσεχές παιχνίδι μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στις 7 Οκτώβρη στο Γ.Σ.Π. της Λευκωσίας.

Για το πως θα αντιμετωπίσει η Κύπρος τον αγώνα με την Ελλάδα, ο Κύπριος τεχνικός διευθυντής απάντησε:

«Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στον αγώνα με την Εσθονία, το παιχνίδι με την Ελλάδα έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Είμαστε στο παιχνίδι της διεκδίκησης της δεύτερης θέσης, ο αγώνας με την Ελλάδα είναι ένα ντέρμπι και όλα είναι ανοικτά. Οι μικρές χώρες και οι θεωρητικώς μικρές ομάδες έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου και το παιχνίδι με την Ελλάδα δεν είναι πόλεμος, είναι υγιής ανταγωνισμός και πρέπει να το δούμε με υγιή προσέγγιση».

-Για το αν είναι αθλητική πρόκληση να κερδίσει η Κύπρος την Ελλάδα, τόνισε:

«Ασφαλώς και είναι, παραδέχομαι ότι και με το γιο μου να παίζω θέλω να τον κερδίσω, δε θέλω να χάσω».

-Για την περίπτωση που δεν κερδίσει η Κύπρος την Εσθονία, αν θα είναι πιο χαλαρή  εναντίον της Ελλάδας, δήλωσε:

«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, μιλάμε για επίπεδο εθνικών ομάδων. Είμαστε μια μικρή χώρα, προσπαθούμε να αναπτυχθούμε, να πιάσουμε κάποιους στόχους που έχουμε θέσει κι έτσι το κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για την εθνική μας ομάδα και δεν μπορεί να περάσει κανένας αγώνας απαρατήρητος».

 

Επιμέλεια: Δημήτριος Δημόπουλος

Φωτογραφία: EUROKINISSI