Απίστευτα πράγματα γίνονται στο Ρίο… Η ομάδα γυναικών σκυταλοδρομίας 4χ100 των ΗΠΑ ενώ αρχικά αποκλείστηκε από τον τελικό, θα ξανατρέξει μόνη της τα ξημερώματα για να κυνηγήσει το χρόνο πρόκρισης.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να δώσουν δεύτερη ευκαιρία στην ομάδα σκυταλοδρομίας των ΗΠΑ με το αιτιολογικό ότι ο λόγος που χάθηκε η σκυτάλη μεταξύ της Φίλιξ και της Γκάρντνερ, ήταν ότι η Φίλιξ χτυπήθηκε από την Βραζιλιάνα δρομέα που έτρεχε στον διπλανό διάδρομο!

Έτσι, αποφασίστηκε να τρέξουν μόνες τους οι Αμερικανίδες και να κυνηγήσουν τον χρόνο πρόκρισης (2 το πρωί ώρα Ελλάδας).

Σε αυτή τη σειρά την πρώτη θέση πήρε η Γερμανία με 42.18, την 2η η Νιγηρία με 42.55 και την 3η με 42.62 η ομάδα του Τρίνινταντ & Τομπάγκο, που τώρα κινδυνεύει να μείνει 4η, αλλά θα μπορέσει να περάσει με χρόνο, γιατί είναι καλύτερη από την άλλη σειρά, όπου με χρόνο πέρασαν ο Καναδάς με 42.70 και η Κίνα με 42.70 και ως εκ τούτου η κινεζική ομάδα είναι αυτή που κινδυνεύει πλέον να αποκλειστεί.

Πέρα από την Φίλιξ, στην ομάδα των ΗΠΑ μετέχει ακόμη ως πρώτη στην εκκίνηση η Ολυμπιονίκης του μήκους, Τιάνα Μπαρτολέτα, η Ινγκλις Γκάρντνερ και η Μορολέικ Ακινόσουμ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ