Φανερά συγκινημένος ο Χρυσός Παύλος Μάμαλος ο άνθρωπος που σήκωσε 238 κιλά και χάρισε το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα μιλάει στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην εκπομπή «Η Ελλάδα των Σπορ με τον Γρηγόρη Νάνη».

Λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας…

Τελευταία κουβέντα που άκουσα ήτανε της μητέρας μου: Αγόρι μου την ευχή μου και όλα καλά θα πάνε. Ύστερα ο προπονητής μου είπε να δείξω Τι σημαίνει ελληνική λεβεντιά τι σημαίνει Ελλάδα. Αυτά τα λόγια αρκούσαν για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Ευχαριστώ όλη την Ελλάδα που με στηρίζει και μου συμπαραστέκεται. Μεγάλη χαρά και επιτυχία που νιώθω. Μου έλειπε αυτό το χρυσό, είχα πάρει χάλκινο στο Λονδίνο είχα βγει δεύτερος στο Πεκίνο, είχα βγει χρυσός παγκόσμιος. Είχα σκοπό να μπω με την δύναμη της ψυχής μου και να σπάσουμε το ολυμπιακό ρεκόρ. Τα 238 κιλά καταφέραμε να τα σηκώσουμε και αυτό μας χάρησε το χρυσό. Η στρατηγική που χρησιμοποίησα ήτανε να μπω στον αγώνα χωρίς να φοβηθώ τους αντιπάλους μου αντιθέτως η πρώτη μου προσπάθεια ήτανε να τους φοβίσω. Είχα καθαρό μυαλό και ήμουνα απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα.

Όταν τελείωσε ο αγώνας δεν είχα καταλάβει τι είχα κάνει τότε στα αποδυτήρια μου είπε ο προπονητής μου μπράβο αγόρι μου γίναμε χρυσοί. Τότε με έπιασαν τα κλάματα από χαρά από ευτυχία γιατί ήτανε 4 χρόνια προετοιμασίας.
Δεν μπορώ να περιγράψω την στιγμή που περνάνε γύρω από το λαιμό σου το χρυσό μετάλλιο.

Την Ελλάδα την αγαπάω γιατί γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ είναι η ψυχή μου η καρδιά μου δεν την πουλάω ούτε για 5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος άνθρωπος αν δεν έχει αγωνισθεί για το εθνόσημο τι είναι να αθλείσαι για την πατρίδα σου και για την στιγμή που θα ακούσεις τον εθνικό ύμνο στα αυτιά σου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ, την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, τον Ελληνικό Χρυσό, την Ελληνική Παραολυμπιακή επιτροπή και φυσικά όλο τον κόσμο που μας βοήθησε να ανεβάσουμε την Ελληνική σημαία ψηλά και να δώσουμε χαρά σε όλους τους Έλληνες με τις επιτυχίες μας.

Επιμέλεια Κειμένου : Αρβανίτης Μιχάλης

eurokinissi/actionimages.gr