Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το PICK Πάτρας, τον αγώνα kart που διεξάγεται για 10η χρονιά φέτος μέσα στους δρόμους της Πάτρας. Το παρόν έδωσε για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού, ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού κ.Βασιλειάδης. Παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ.Σκούτας, οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ Κώστας Σπαρτινός, Ιάσων Φωτήλας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Νίκος Νικολόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαΐας κ.Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ κ.Μιχελακάκης, ο αντιπρόεδρος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πάτρας κ.Παυλόπουλος, ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ κ.Κοντογιάννης, εκπρόσωποι των υποστηρικτών και χορηγών του αγώνα αλλά και οδηγοί που συμμετέχουν στον αγώνα, ενώ μήνυμα έστειλε ο κ.Ανδρέας Κατσανιώτης

Μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή της μεγάλης αυτής αθλητικής και πολιτιστικής εκδήλωσης, κ.Βασιλειάδης, εξήγησε τους λόγους που η πολιτεία έθεσε υπό την αιγίδα της τη διοργάνωση αυτή. Μπορεί να είναι ένας αγώνας kart μέσα στους δρόμους της Πάτρας, όμως ειδικά φέτος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 ετών από την 1η διοργάνωση, θα πραγματοποιηθούν ακόμα περισσότερες παράλληλες δράσεις με έμφαση στην οδική ασφάλεια, μέσα από σεμινάρια, ημερίδες και παρουσιάσεις για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Παράλληλα με την εθελοντική αιμοδοσία, την ενημέρωση για τους δότες μυελού των οστών, έχει ήδη ξεκινήσει έκθεση φωτογραφίας από τα 9 PICK που έχουν πραγματοποιηθεί, εκθέσεις αυτοκινήτων, stunt show αλλά και συναυλία για όσους παρακολουθήσουν τον αγώνα. Στην ουσία πρόκειται για ένα 10ήμερο εκδηλώσεων με κοινωνικό πρόσημο. Αξιοσημείωτο είναι πως τα πανό που σηματοδότησαν την περσινή διαδρομή καθώς ήταν κατασκευασμένα από μη ανακυκλώσιμα υλικά, «μεταποιήθηκαν» σε τσάντες που μοιράστηκαν στους δημοσιογράφους και θα μοιραστούν και στους οδηγούς του αγώνα.

Η ΕΡΤ, καθώς είναι πάντοτε δίπλα στα μεγάλα γεγονότα, θα μεταδώσει ζωντανά την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, τους τελικούς αγώνες όλων των κατηγοριών σε μια μαραθώνια  τηλεοπτική μετάδοση από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:30. Μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 το θέαμα από την πλατεία Γεωργίου και τους γύρω δρόμους, θα φτάσει στα σπίτια ολόκληρης της Ελλάδας.

Δηλώσεις 

Γιώργος Βασιλειάδης: Είναι η κορυφαία στο είδος της διοργάνωση στη χώρα
Την συνέντευξη του 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light, τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης: «Τo Διεθνές Σιρκουί Πάτρας είναι πλέον η κορυφαία διοργάνωση στη χώρα και αυτός είναι ο λόγος που τη στηρίζουμε θέτοντάς την υπό την αιγίδα μας. Πιστεύω ότι η αγκαλιά όλης της κοινωνίας και των φορέων, σε συνεργασία με την κυβέρνηση μπορεί να επιτύχει θαύματα, που θα οδηγήσουν σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα αθλητικό γεγονός και ένα διήμερο κεφιού και χαράς για την πόλη. Αυτό που θέλουμε και στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες που επίσης φιλοξενεί η Πάτρα, είναι να κάνουμε την περιοχή κοιτίδα που παράγει αθλητισμό και οικονομικά γεγονότα τα οποία δίνουν υπεραξία στην πόλη» τόνισε ο κ. Βασιλειάδης .

Πάνος Σκούτας: Μπορούμε να κάνουμε θαύματα την επόμενη δεκαετία
«Θεωρώ ότι αυτός ο τόσο σημαντικός θεσμός μαζί με άλλους, όπως οι Παράκτιοι Μεσογειακοί, μπορούν να συμβάλουν πολύ δυναμικά στην ανάπτυξη της πόλης. Έχουμε σχέδια και όνειρα για αυτό» είπε ο διευθυντής γραφείου του Υπουργού Νίκου Παππά: «Χρειάζεται και μπορούμε να δούμε με ακόμη μεγαλύτερη ευρύτητα την εξέλιξή του. Θα σας πω για παράδειγμα ότι στο IQ της Πάτρας, είχε παρουσιαστεί από το πανεπιστήμιο μια φόρμουλα, ενώ μαθητές σχολείου της Πάτρας και σχολείου του Ξυλοκάστρου έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο και μας ζήτησαν να το παρουσιάσουμε στην ΕΡΤ. Υπάρχει δηλαδή ανησυχία και καινοτομία γύρω από το αντικείμενο. Υπάρχει επίσης το όραμα για πίστα αγώνων στη Χαλανδρίτσα και άλλες μεμονωμένες προσπάθειες. Αν τα ενώσουμε όλα αυτά και με την αιγίδα του υπουργείου, μπορούμε να κάνουμε θαύματα την επόμενη δεκαετία».

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Τα χαμόγελα των παιδιών είναι η αποζημίωση
Παρών στη συνέντευξη- παρουσίαση ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας: «Από την πρώτη στιγμή πίστεψα σε αυτό το διαφορετικό θεσμό ως ενεργός πολίτης αυτής της πόλης. Μιλάμε για μια διοργάνωση που συμβάλει στην ανάδειξη του ρόλου της Πάτρας ως πρωτεύουσας της δυτικής Ελλάδας, στην ανάδειξη του ρόλου της ως πρωτεύουσας αθλητικών γεγονότων, ως πρωτεύουσας, εν προκειμένω, του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχοντας πάντα ζωντανό το όνειρο της δημιουργίας αυτοκινητοδρομίου» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος, επισημαίνοντας ότι «το όραμα ξεκίνησε από μια ομάδα ιδιωτών τους οποίους πίστεψαν και εμπιστεύτηκαν οι φορείς για να φτάσουμε σήμερα να έχουμε την αιγίδα του υπουργείου και να κατοχυρώνουμε και δια αυτής της οδού, το μέλλον του θεσμού. Το χαμόγελο των θεατών, των παιδιών που βλέπω στα πεζοδρόμια, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή, δείχνει ότι κάτι πετύχαμε, κάτι κάναμε σωστά».

Πλάτων Μαρλαφέκας: Καταφέραμε να κρατήσουμε το PICK δυνατό ακόμη και στα δύσκολα χρόνια
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, εκ των στυλοβατών της διοργάνωσης και εκπρόσωπος της εταιρείας Λουξ, μεγάλου χορηγού, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης τέτοιων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών: “Eίναι διαχρονικά αποδεδειγμένο ότι αξίζει αυτό που αντέχει στο χρόνο. Φτάσαμε στο 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light ένα μοναδικό γεγονός στην Ελλάδα και ξεχωριστό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με μεγάλο αντίκτυπο όχι μόνο στην κοινωνία και τον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και στην οικονομία και τον πολύ σημαντικό τομέα της οδικής ασφάλειας. Φτάσαμε στα δέκα χρόνια, κάποια από τα οποία ήταν πολύ δύσκολα για την Ελλάδα και όμως καταφέραμε να έχουμε κρατήσει δυνατό το Pick που κοστίζει ακριβά και δεν είναι εύκολο να «κρατηθεί» από μια πόλη».

Σωτήρης Αναστασιάδης: Αρωγοί σε διοργανώσεις που έχουν συνέπεια και συνέχεια
Ο διευθυντής μάρκετινγκ της ΕΚΟ, μεγάλου χορηγού και υποστηρικτή του 10ου PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light τόνισε: «Εκ μέρους της ΕΚΟ θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι εργάζονται για αυτή τη διοργάνωση και αυτή την εξαιρετική προσπάθεια. Νομίζω ότι οφείλουμε όλοι να είμαστε αρωγοί σε διοργανώσεις που έχουν συνέπεια και συνέχεια στο χρόνο και συνεχώς γίνονται καλύτερες, στέλνοντας παράλληλα και κοινωνικά μηνύματα όπως είναι το μείζον θέμα της ασφάλειας. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος είχαμε υπαλλήλους στην εταιρεία μας που θέλουν να έρθουν στο 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light και απευθύνθηκαν σε εμάς για να εξασφαλίσουν μια θέση, να μην έρθουν άδικα. Έτσι, θα έχουμε τη χαρά να έχουμε μια μικρή κερκίδα δική μας να φιλοξενήσουμε κόσμο που θα έρθει από Αθήνα και άλλες πόλεις».

Γεώργιος Καζαντζόπουλος: Το 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light δείχνει την ευαισθησία του για το περιβάλλον
Ο διευθυντής περιβάλλοντος της Ολυμπίας Οδού Γιώργος Καζαντζόπουλος μίλησε για την συνεργασία με την «Ολυμπία Οδό» σε περιβαλλοντικό επίπεδο και συγκεκριμένα για την Ανακύκλωση και την αξιοποίηση των ειδικών μπάνερς που τοποθετούνται ως διαχωριστικά για τους αγώνες, τα οποία είναι μιας χρήσης και τα οποία δεν θα πεταχτούν, δεν θα γίνουν σκουπίδια. Θα ανακυκλωθούν προκειμένου να γίνουν νέα αντικείμενα και να αποκτήσει αξία ένα άχρηστο επί της ουσίας υλικό στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΜΚΟ «Team For The World».
«Έρχεται με αυτό τον τρόπο το 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light να δείξει την ευαισθησία του για το περιβάλλον και την κοινωνία, υιοθετώντας μια σημαντική πρωτοβουλία της Ολυμπίας οδού» ανέφερε.

Μαρία Αντωνίου: Ανοίγουμε μαζί δρόμους
Η αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας της Ολυμπίας οδού κ. Μαρία Αντωνίου, έκανε αναφορά στον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και τόνισε: «Προχωράμε πέρα από την προσβασιμότητα και σε δράσεις που έχουν στόχο την άρση κάθε αποκλεισμού και μηνύματα όπως αυτή. Μιλήσαμε κάποια στιγμή με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, promoter της διοργάνωσης ο οποίος κατάλαβε αμέσως το περιβαλλοντικό όφελος από τη δράση. Με την επιλογή αυτή, το PICK μας έδειξε γιατί είναι μια τόσο μεγάλη διοργάνωση που έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας. Μαζί ανοίγουμε ανοίξουμε καινούργιους ορίζοντες στο περιβάλλον, τον πολιτισμό, την επικοινωνία.»

Δημήτρης Μιχελακάκης: Όπου οι αγώνες ανθούν τα ατυχήματα εκλείπουν
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας Δημήτρης Μιχελακάκης, τόνισε: «Η πιο σημαντική λέξη είναι η συνέργεια. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι από μόνος του. Λυπάμαι που δεν είναι μαζί μας ο Ανδρέας Φούρας ο οποίος είχε την τόλμη να κάνει πράγματα για τη πόλη του και τη χώρα, μεταξύ των οποίων και την στήριξη του 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light.
Είναι αυτός που συμπεριέλαβε στον αθλητικό νόμο το ’99 τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Έτσι ξεκίνησε με άλλα λόγια να ξηλώνεται σιγά σιγά το …πουλόβερ για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα».

Αλέξης Παυλόπουλος: Με το που τελειώνει το ένα PICK αρχίζει το άλλο
Ο αντιπρόεδρος του αυτοκινητιστικού ομίλου Πατρών δήλωσε: «Τα στελέχη του ΑΟΠ είναι άρτια καταρτισμένα για να μπορούν να διαχειριστούν οτιδήποτε προκύψει στο 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light. Δεν είναι ένας απλός αγώνας. Έχει σχεδόν όλα τα μέτρα ασφαλείας όπως οποιοδήποτε άλλος αγώνας, με μiα διαφορά: εδώ έχουμε στα κάγκελα πάρα πολύ κόσμο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλεια».