Είναι γεγονός ότι ένα από τα πλέον ανδροκρατούμενα σπορ, το ποδόσφαιρο, έχει προσελκύσει τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον του γυναικείου φύλου. Μπορεί στην ελληνική επικράτεια το ποδόσφαιρο γυναικών να μην έχει γνωρίσει την ανάπτυξη που παρατηρείται στις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες και στις ΗΠΑ, ωστόσο πραγματοποιεί αρκετά βήματα προόδου.

Με αφορμή τον αγώνα που δίνει η Εθνική γυναικών την Πέμπτη (5/3) με την Ιρλανδία εν όψει των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η ΕΡΑσπορ θέλοντας να κάνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό την προσπάθεια των κοριτσιών,φιλοξένησε στο στούντιο του πρώτου αθλητικού ραδιοφώνου και στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι μόνος σου» τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Αντώνη Πριόνα. Ο κ. Πριόνας μίλησε στην Έλενα Βιγιατζή και στον Τάσο Επιτρόπου για τον αγώνα που δίνει καθημερινά ως προπονητής, την οργάνωση του ποδοσφαίρου γυναικών, ενώ εξέφρασε και την πικρία του για την ελληνική πραγματικότητα:«Συνήθως οι εθνικές ομάδες αποτελούν τον καθρέφτη του εκάστοτε πρωταθλήματος, εδώ δεν ισχύει. Αυτό που δείχνει σαν ποδόσφαιρο γυναικών η χώρα μας δεν είναι αυτό που δείχνει η εθνική μας ομάδα και αυτό γιατί δεν έχουμε καθόλου ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Βέβαια, δεν θα μπορούσαν να μην ακουστεί η φωνή των πρωταγωνιστών. Σε τηλεφωνική σύνδεση μίλησαν δυο διεθνείς παίκτριες, που αντιπροσωπεύουν επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό. Η Βεατρίκη Σαρρή η οποία αγωνίζεται με τα χρώματα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η Σοφία Κόγγουλη που αγωνίζεται στην ιταλική Ταβανιάκο. Αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αλλά και τις διαφορετικές συνθήκες ποδοσφαίρου που συνάντησαν στο εξωτερικό.

Επίσης, παρενέβη τηλεφωνικά και η Μαριέλα Νησωτάκη, η οποία εργάζεται ως lead recruitment analyst στην αγγλική Νόριτς και αναφέρθηκε στις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από το κορυφαίο πρωτάθλημα την Premier League.

Τέλος, σημαντική και ιδιαίτερα διαφωτιστική ήταν η παρέμβαση του δημοσιογράφου,ειδικού σε θέματα που απασχολούν το διεθνές ποδόσφαιρο, Μάνου Σταραμόπουλου, όπως κι αυτή του προέδρου της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών της ΕΠΟ, Γιώργου Χατζησαρόγλου.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ