Περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι εξ αυτών οπαδοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ιταλική αστυνομία μετά την κατάρρευση κυλιόμενης σκάλας στο μετρό της Ρώμης.
Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, όπως παραδέχθηκαν οι αρχές, από το άσχημο περιστατικό στο σταθμό «Republica», στο κέντρο της «αιώνιας πόλης.»

Η κρατική τηλεόραση (RAI) δημοσίευσε ένα βίντεο για το περιστατικό που δείχνει μια κατασκευή σκάλας να σπάει, τραυματίζοντας τους ανθρώπους που βρίσκονταν κάτω από αυτή. Τα ιταλικά ΜΜΕ δήλωσαν ότι ορισμένοι οπαδοί παγιδεύτηκαν ανάμεσα στις μεταλλικές πλάκες της σκάλας.

Ο σταθμός ήταν γεμάτος από Ρώσους οπαδούς την ώρα που κατευθύνονταν προς το Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης, όπου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετωπίζει αυτή την ώρα την Ρόμα στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League.
Στην ιστοσελίδα της η «La Republica» αποκαλύπτει ότι η κυλιόμενη σκάλα έσπασε στη διάρκεια των τραγουδιών των οπαδών της ΤΣΣΚΑ, όταν άρχισαν να πηδούν με μανία πάνω σε αυτή.

Είκοσι τέσσερις οι τραυματίες από την κατάρρευση σκάλας του μετρό της Ρώμης. Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις παροχής βοήθειας

Είκοσι τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός της κατάρρευσης κυλιόμενης σκάλας στην στάση Ρεπούμπλικα του μετρό της Ρώμης. Πριν λίγο ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις παροχής βοήθειας από τους πυροσβέστες και το προσωπικό των πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, όλοι οι τραυματίες είναι Ρώσοι φίλαθλοι της ομάδας Cska , οι οποίοι βρίσκονταν στην Ρώμη για τον ποδοσφαιρικό αγώνα με την ομάδα της Ρόμα.

Η εισαγγελία της ιταλικής πρωτεύουσας ξεκίνησε έρευνα με στόχο να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης. Αν, δηλαδή, οφείλεται σε υπερβολική πίεση των φιλάθλων, που φέρονται να πηδούσαν με ασυγκράτητο ενθουσιασμό πάνω στην σκάλα, ή αν σημειώθηκε τεχνικό πρόβλημα στον μηχανισμό της.

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, τέλος, δήλωσε ότι στους τραυματίες έχει παρασχεθεί όλη η αναγκαία ιατρική φροντίδα.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ