Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα “neakriti.gr”, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με το οποίο, η Ομοσπονδία προσανατολίζεται να αποσύρει την υποψηφιότητα της Ελλάδας για τη διοργάνωση του τελικού του Conference League 2022 ή 2023, παρότι η χώρα μας ήταν πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την ανάληψή του!

Ο υπεύθυνος του Project για τον φάκελο διεκδίκησης του τελικού UEFA Conference League 2022-2023, Αλέξης Δέδες, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους, ο ίδιος, πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την ακύρωση της ελληνικής υποψηφιότητας.

«Η δική μου άποψη είναι ξεκάθαρη… Θα χάσουμε και δεν αξίζει να χρεωθούμε μία ήττα,» δήλωσε συγκεκριμένα ο Αλέξης Δέδες και απαρίθμησε τα προβλήματα, ανάμεσα στα οποία οι βελτιωτικές εργασίες που απαιτούνται στις γηπεδικές εγκαταστάσεις, καθώς το Παγκρήτιο δεν πληροί τις προϋποθέσεις, θέματα ασφάλειας, αλλά κυρίως το πρόβλημα είναι «ότι η UEFA θέλει μια σταθερή κατάσταση στην Ομοσπονδία όπου θα τις εμπιστευτεί μία κατάσταση. Δυστυχώς για εμάς στην ΕΠΟ, η κατάσταση είναι μπερδεμένη. Χαοτική θα την χαρακτήριζα».

Αναλυτικά, ο Αλέξης Δέδες τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα “neakriti.gr”:

«Ως υπεύθυνος του Project για τον φάκελο διεκδίκησης του τελικού UEFA Conference League 2022-2023, βάσει των δικών μου εκτιμήσεων, πήρα προσωπικά την πρωτοβουλία να ενημερώσω τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ότι πρέπει να ακυρώσουμε την υποψηφιότητα. Κάποιοι συμφώνησαν, κάποιοι άλλοι διαφώνησαν και το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε., μετά την προσεχή Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Η δική μου άποψη είναι ξεκάθαρη… Θα χάσουμε και δεν αξίζει να χρεωθούμε μία ήττα,» σχολίασε αρχικά ο Αλέξης Δέδες και ερωτηθείς για τους ακριβείς λόγους που οδηγούν στην απόσυρση της υποψηφιότητας απάντησε:

«Ο πρώτος λόγος είναι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις. Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου που θα συνεδριάσει η UEFA για να λάβει την απόφαση και να αναθέσει τις διοργανώσεις, δεν υπάρχει κανένα από τα απαιτούμενα χρονοδιαγράμματα στις εργασίες που απαιτούνται. Υπάρχει η πληροφορία μάλιστα ότι πριν από εμάς, έχουν επίσης κάνει πίσω οι υποψηφιότητες της Γαλλίας και των Σκοπίων, χωρίς να είναι όμως δεδομένο ότι η τέταρτη πόλη που διεκδικεί τον τελικό, αυτή της Αλβανίας, θα πάρει και την ανάθεση.

Για την δική μας υπόθεση, το Παγκρήτιο δεν πληροί τις προϋποθέσεις, όχι για έναν τελικό UEFA, αλλά δεν μπορούμε να διοργανώσουμε καν έναν αγώνα της Εθνικής ομάδας. Απαιτούνται σημαντικά έργα στο γήπεδο, όπως το στέγαστρο, τα VIP, τα μπουθ, οι δημοσιογραφικές θέσεις αλλά το πιο σπουδαίο κατ’ εμέ είναι το πρόβλημα στο κομμάτι ασφαλείας, δηλαδή τα τουρνικέ και την είσοδο των φιλάθλων. Εδώ, από τη στιγμή που μιλάμε για ασφάλεια, η UEFA δεν κάνει καμία έκπτωση και θα πρέπει να αλλάξει σχεδόν όλο αυτό το κομμάτι.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η UEFA θέλει μια σταθερή κατάσταση στην Ομοσπονδία όπου θα τις εμπιστευτεί μία κατάσταση. Δυστυχώς για εμάς στην ΕΠΟ, η κατάσταση είναι μπερδεμένη. Χαοτική θα την χαρακτήριζα. Το κύριο ζητούμενο είναι οι εκλογές, που περιμέναμε βάση UEFA ότι θα γίνουν το καλοκαίρι, έχουμε μετατεθεί για αργότερα, ενώ παράλληλα υπάρχουν προσφυγές ήδη κατά των αρχαιρεσιών για διάφορους λόγους».

Εν συνεχεία, όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος γνώριζε τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα, κυρίως με το Παγκρήτιο, όταν έγινε η υποβολή του φακέλου στης 20 Φεβρουαρίου, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες, απάντησε: «Τότε περιμέναμε ότι μπορούν να τρέξουν κάποια πράγματα, αλλά πλέον δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο εντός των προθεσμιών. Ούτε εμείς, ούτε ο δήμος Ηρακλείου μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα γίνουν αυτά που χρειάζονται. Ούτε από θέμα χρονοδιαγραμμάτων, ούτε από θέμα budget».

O Αλέξης Δέδες παραδέχτηκε πως συμμετείχε η Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία στην προσπάθεια διεκδίκησης της διοργάνωσης του του τελικού του Conference League 2022 ή 2023. Συγκεκριμένα, επισήμανε: «Για να μπορέσεις να διεκδικήσεις τέτοιες διοργανώσεις είναι απαραίτητη η συμμετοχή της Κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων για να μπορείς να προχωράς και να λύνεις τα ζητήματα που προκύπτουν».

Στο τέλος, ο Αλέξης Δέδες δήλωσε πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ως προς τις τελευταίες εξελίξεις: «Όχι, το τελευταίο διάστημα δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του. Η απόσυρση του φακέλου είναι δική μου εκτίμηση και πρωτοβουλία, ώστε να ενημερώσω τα μέλη της Ομοσπονδίας και να παρθεί η τελική απόφαση. Τονίζω ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος στο γήπεδο και πιστεύω ότι ο κ. Αυγενάκης γνωρίζει την κατάσταση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ