Επιστολή FIFA/UEFA σε ΕΠΟ: «Απαλλαγμένες από οποιαδήποτε αθέμιτη παρέμβαση οι εκλογές της ομοσπονδίας»

Επιστολή προς την ΕΠΟ, με την οποία ζητά να ρυθμιστεί το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών στην ομοσπονδία, απέστειλαν οι FIFA/UEFA. Η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία κάνουν αναφορά στην απόφαση που έλαβε στις 27 Ιουλίου η ΕΠΟ, προκειμένου να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας στις 9 Οκτωβρίου, αλλά και στην τροπολογία που κατέθεσε στις 29 Ιουλίου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σύμφωνα με την οποία οι εκλογές των ομοσπονδιών θα διεξαχθούν στο τελευταίο δίμηνο του έτους. Οι FIFA/UEFA εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις επαναλαμβανόμενες και συνεχιζόμενες συζητήσεις γύρω από την ημερομηνία των εκλογών στην ΕΠΟ, ενώ δηλώνουν «ανένδοτες ότι οι αρχαιρεσίες της ΕΠΟ πρέπει να παραμείνουν απαλλαγμένες από οποιαδήποτε αθέμιτη παρέμβαση».

Επίσης, επισημαίνουν ότι «οι εθνικές ομοσπονδίες είναι υποχρεωμένες να χειρίζονται τις υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς αθέμιτη παρέμβαση από τρίτους», ενώ προειδοποιούν για το ενδεχόμενο ενός «Grexit», καθώς υπογραμμίζουν πως «η αδυναμία συμμόρφωσης με την υποχρέωση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις… συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αναστολής ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ».

Καταλήγοντας, οι FIFA/UEFA παρακαλούν την ΕΠΟ να γνωστοποιήσει το περιεχόμενο της επιστολής στην Κυβέρνηση και να συζητήσει με τις αρχές τη διεξαγωγή των εκλογών «σε πλήρη συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ και με σεβασμό στην ανεξαρτησία της ΕΠΟ» και δηλώνουν ότι περιμένουν ενημέρωση για το αποτέλεσμα των συζητήσεων το αργότερο μέχρι τις 26 Αυγούστου 2020».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ