Βελτιώνεται η καθημερινότητα ειδικά στον τομέα της ασφαλούς άσκησης των νέων παιδιών στο πάρκο «Βασίλης Αυλωνίτης» στη Ριζούπολη, μετά από παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων στο γήπεδο που βρίσκεται στο πάρκο.

Το θέμα της ανασφαλούς λειτουργίας του γηπέδου λόγω φθαρμένου τάπητα, είχε παρουσιάσει το sports.ert.gr σε ανάρτησή του.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΝΔΑ αναφέρει: «O αθλητισμός προτεραιότητά μας στον Δήμο Αθηναίων! Σε λίγες μέρες, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 στη Θερμίδα: τοποθετείται καινούργιος τάπητας, δίχτυ οροφής, τέρματα, απορροή νερού, ενώ επίσης επιδιορθώθηκε ο φράχτης και ο φωτισμός. Το γήπεδο αυτό θα είναι εκ νέου διαθέσιμο σε μικρούς και μεγάλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Ο Giourkas Seitaridis, Αντιπρόεδρος του #ΟΠΑΝΔΑ, επισκέφτηκε σήμερα το εργοτάξιο κι ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών: «Η νέα διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αθλητισμό. Σταδιακά θα ανακατασκευάσουμε και θα επισκευάσουμε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, έτσι ώστε οι δημότες μας να αθλούνται σε χώρους πολιτισμένους, άκρως λειτουργικούς και ασφαλείς». #AthlitismosGiaOlous».

Από την πλευρά του ο δραστήριος σύλλογος «Πολίτες της Ριζούπολης» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του:

Είναι, ασφαλώς πολύ ευχάριστη η είδηση της ολοκλήρωσης της ανακατασκευής του χλοοτάπητα στο γηπεδάκι της συνοικίας μας. Όμως, η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί επίτευγμα του ΟΠΑΝΔΑ. Όσοι παρακολουθούν τα πράγματα γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι αποτέλεσμα της δυναμικής και πιεστικής παρέμβασης των «Πολιτών της Ριζούπολης» καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Επί μήνες διαμαρτυρόμαστε για την επικινδυνότητα της κατάστασης. Για να ξεκινήσει το έργο και να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακατασκευής χρειάστηκαν 4-5 δικά μας υπομνήματα, δεκάδες τηλεφωνήματα στο Δήμο και στον ΟΠΑΝΔΑ, επαφές με τον ίδιο τον κ. Μπακογιάννη, ενώ το γηπεδάκι έμεινε κλειστό επί πέντε μήνες (Ιούνιο-Οκτώβριο), τους μήνες δηλαδή που τα παιδιά το χρειάζονταν περισσότερο.

Η απίστευτη αδιαφορία και απραξία των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων σε όλο το διάστημα της δημαρχίας Καμίνη, δεν μπορεί να μετατρέπει σε θριαμβολογία κάθε μικρή ή μεγαλύτερη σημερινή δραστηριοποίησή τους, η οποία, ούτως ή άλλως, έρχεται πάντα με τεράστια καθυστέρηση ως προς της ανάγκες των δημοτών. Για να το τοποθετήσουμε στις σωστές του διαστάσεις, ο ΟΠΑΝΔΑ, στην περίπτωση αυτή, έκανε απλώς αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό.

Για να προχωρούν αυτά τα «αυτονόητα» δεν χρειάζεται ούτε οι πολίτες να τσακώνονται με τις υπηρεσίες, ούτε να τα αναγάγουμε σε επιτεύγματα. Υπάρχει εξάλλου πολύ δουλειά να γίνει ακόμη για να γίνει βιώσιμη πόλη η πρωτεύουσα.
Ας επικεντρωθούμε σε αυτό».