Η ΕΡΑσπορ για ακόμη μία φορά έδειξε πως ο αθλητισμός και η προσφορά συνδέονται. Η εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι Μόνος Σου», με αφορμή την διεθνή ημέρα εξαφανισμένων παιδιών (International Missing Children’s Day) στήριξε την κοινωνική δράση «Football Cares», στην οποία συμμετέχει η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, υποστηρίζοντας το έργο του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα εκμετάλλευσης παιδιά, μέλος του Δ.Σ. και συνεργάτης του οποίου είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Από 1/1/2019 έως και σήμερα η ΕΛΑΣ διαχειρίστηκε συνολικά 420 υποθέσεις εξαφανισμένων ανηλίκων και 1.892 υποθέσεις εξαφανίσεων ασυνόδευτων ανηλίκων. Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Κέντρου (ICMEC), αναφέρθηκαν 7.582 υποθέσεις εξαφάνισης παιδιών, το 55% αφορούσε φυγές, το 23% γονικές αρπαγές και το 3% εξαφανίσεις μεταναστών και προσφύγων.

Ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος, η ΠΑΕ Ξάνθης, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός καθώς και η Super League  ενώθηκαν  για να  στείλουν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα, με στόχο την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στον εντοπισμών των εξαφανισμένων παιδιών.

Όλοι μαζί δείχνουμε την αλληλεγγύη, όλοι μαζί βοηθάμε, όλοι μαζί συμμετέχουμε! Οι συχνότητες του δημόσιου αθλητικού ραδιοφώνου και ο Τάσος Επιτρόπου φιλοξένησαν ανθρώπους που βοηθούν με καθοριστικό τρόπο την προσπάθεια αυτή μεταξύ των οποίων:

O Βαγγέλης Μπραουδάκης (Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη)

«Ο αθλητισμός είναι μία κοινωνική έκφραση που προσδιορίζεται και από τις αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ένας οργανισμός που προσφέρει πολλά και χρειάζεται περισσότερη στήριξη για να προσφέρει ακόμη περισσότερα».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος (Δημιουργός και Πρόεδρος του ΔΣ του Χαμόγελου του Παιδιού)

«Όλα τα παιδιά της Ελλάδας έχουν τον δικό τους φύλακα Άγγελο. Νοιάζεται το ποδόσφαιρο, νοιάζεται για το παιδί, για τον άνθρωπο. Ας το κάνουμε, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε τον σκοπό μας!»

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης (Αρχηγός Παναθηναϊκού)

«Ο Παναθηναϊκός, όπως και όλες οι ομάδες, έχει κοινωνικές ευθύνες. Έστω και για ένα παιδί αξίζει όλη η προσπάθεια.»

Ο Χαβιέρ Ούμπιντες ( Αρχηγός του Ατρόμητου) 

«Ο Ατρόμητος είναι πάντα κοντά στο Χαμόγελο του Παιδιού και στις κοινωνικές δράσεις και αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο και σημαντικό!»

Ο Γιώργος Μποροβήλος (Πρόεδρος ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης)

«Μας ενδιαφέρει να συμμετέχουμε σε κάθε είδους κοινωνική δραστηριότητα, η οποία έχει να κάνει με τον άνθρωπο πόσο μάλλον με τα παιδιά. Συγχαρητήρια στο Χαμόγελο του Παιδιού για την δράση του και εμείς με χαρά συμμετέχουμε στο Football Care. Είναι μία σημαντική κίνηση των ανθρώπων του ποδοσφαίρου καθώς ασκεί επιρροή στον κόσμο».

Ο Ανδρέας Δημάτος (Διευθυντής Επικοινωνίας ΠΑΕ ΑΕΚ)

«Είναι υποχρέωση των ομάδων, εκμεταλλευόμενες το πέρας τους στην κοινωνία, να δίνουν τέτοια μηνύματα με κάθε ευκαιρία».

Ο Νίκος Γαβαλάς (Διευθυντής Επικοινωνίας ΠΑΕ Ολυμπιακός)

«Υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής μεταξύ των ομάδων που πρέπει να αναζητούμε. Όλες οι ομάδες προκειμένου να στείλουμε κοινωνικά μηνύματα ενωθήκαμε για να δείξουμε τη δύναμη του ποδοσφαίρου, το οποίο στηρίζει την προσπάθεια για τα εξαφανισμένα παιδιά».

Ο Τάσος Παπαδόπουλος (Υπεύθυνος Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του προγράμματος «ΠΑΟΚ Action»)

«Στόχος του ΠΑΟΚ είναι μέσα από το ποδόσφαιρο να καταπολεμήσουμε φαινόμενα που ωθούν παιδιά, αγόρια και κορίτσια στη φυγή. Θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά πως μέσα από την «αγκαλιά» και το πρότυπο του αθλητισμού να μπορούν να ζουν ευτυχισμένα».

Ο Κώστας Τσαλίκης (Team Manager της ΠΑΕ Ξάνθης)

«Στην Ξάνθη έχουμε υψηλό ποσοστό εξαφανισμένων παιδιών. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να ανταποκριθούμε με πολύ χαρά στις δράσεις που μας παροτρύνει το Χαμόγελο του Παιδιού.»

Ο Γιάννης Αθανασόπουλος (Ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» που διαχειρίζεται περιστατικά εξαφανίσεων, ενεργοποιεί το Amber και το Missing Alert Hellas και στελεχώνει την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις εξαφανίσεις 116.000)

«Είναι πολύ σημαντικό ότι τα τελευταία χρόνια η γραμμή γίνεται όλο και πιο γνωστή. Καταθέτουμε όλες μα τις δυνάμεις! Αν σώσεις ένα παιδί, είναι σαν να σώζεις όλο τον κόσμο».

Ο Γιάννης Κονδράρος (Εθελοντής στην ομάδα Έρευνας και Διάσωσης του Οργανισμού «Θανάσης Μακρής». Στέλεχος της πολεμικής αεροπορίας)

«Ο εθελοντισμός είναι πολύ σημαντικός! Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι πολλές. Έρχονται δυσκολίες και το Χαμόγελο του Παιδιού είναι εκεί, με την συμβολή όλων, να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ