Περιχαρής μετά την τρίτη στη σειρά νίκη της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2020, ο Τζον Φαν Σιπ εστίασε μετά το τέλος του αγώνα με τη Φινλανδία (2-1) στη συνέχεια και στη συνέπεια που θέλει από την Εθνική ομάδα.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα λάθος, αλλά τα παιδιά αντέδρασαν κι αυτό κρατάω, τη νίκη και την αντίδραση της ομάδας», είπε.

Για τις εντολές του στο ημίχρονο, με το σκορ στο 0-1: «Τους είπα να συνεχίσουν να παίζουν όπως στο πρώτο ημίχρονο. Να συνεχίσουν έτσι. Οι Φινλανδοί έχουν ήδη προκριθεί, αλλά θα ήταν κουρασμένοι».

Για την αγκαλιά στον Παυλίδη: «δεν αγκάλιασα μόνο τον Παυλίδη, αλλά όλους τους παίκτες. Τον Παυλίδη λίγο παραπάνω γιατί είναι επιθετικός, δεν σκόραρε και ήταν πιο έντονο. Γίνεται μια νέα προσπάθεια και θέλω από τους Έλληνες φιλάθλους να την στηρίξουν και να είναι δίπλα μας».

Ο Ολλανδός εκλέκτορας ρωτήθηκε για το ξεκίνημά του στην ελληνική ομάδα. «Δεν πήγαν πολύ καλά τα πράγματα με την Ιταλία και το Λιχτενστάιν αλλά έβλεπα καλά στοιχεία στην ομάδα. Αποφάσισα να δώσω ευκαιρίες σε νέα παιδιά, τους έδειξα εμπιστοσύνη, τα παιδιά εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες και ήρθαν τα αποτελέσματα», απάντησε.

Για το εάν θα παραμείνει ο ίδιος κορμός: «όσες φορές είχα τους αθλητές είδα πράγματα. Δεν σημαίνει πως θα καλούνται οι ίδιοι. Θέλω να υπάρχει κορμός αλλά θα παίζουν και όσοι βρίσκονται σε καλή φόρμα. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε, να υπάρχει μεγαλύτερη εξέλιξη κι αυτό θα γίνει μέσω των παιδιών».

Ο Φαν Σιπ κλήθηκε να απαντήσει για τον Βασιλειάδη, που παρότι κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική δεν χρησιμοποιήθηκε: «Για τον Βασιλειάδη έχουμε καλή εικόνα από τις προπονήσεις. Είναι καλός χαρακτήρας. Δεν σημαίνει πως επειδή κλήθηκε θα παίξει. Να συνεχίζει να δουλεύει, να έχει καλό επίπεδο και να παίζει στην ομάδα του. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην ομάδα και μέσα από αυτό θέλουμε να την κάνουμε πιο δυνατή και ανταγωνιστική. Θα συνεχίζουμε να κοιτάμε παίκτες από την Ελλάδα και τα άλλα πρωταθλήματα».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ