Ουσιαστικά βαθμολογικός στόχος δεν υπάρχει για την Εθνική ομάδα στο αυριανό (15/10, 21:45) ματς με τη Βοσνία στο ΟΑΚΑ, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2020, όμως, σύμφωνα με τον Τζον Φαν’τ Σιπ, υπάρχει κίνητρο κι αυτό είναι η ευκαιρία που δίνεται στους διεθνείς να δείξουν ότι μπορούν να βρίσκονται στην ομάδα της επόμενης ημέρας, η οποία θα διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στο τι περιμένει από την Εθνική, λέγοντας: «Αύριο υπάρχουν δύο διαφορετικοί στόχοι για τις δύο ομάδες. Η Βοσνία παίζει ακόμα την πρόκρισή της, το έδειξε και με τη Φινλανδία. Εμείς θέλουμε να βελτιωθούμε. Κάναμε ένα καλό βήμα με την Ιταλία. Οι παίκτες έδειξαν να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον. Είχαμε πειθαρχία στην άμυνά μας και αυτό θέλουμε να το κρατήσουμε. Θέλουμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο με τη Βοσνία. Θέλουμε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα και να έχουμε ισορροπία στις γραμμές μας. Πρέπει να τους βάλουμε όσο πιο δύσκολα μπορούμε».

Και στη συνέχεια τόνισε: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Το παιχνίδι με την Ιταλία ήταν πολύ δυνατό. Παίξαμε καλά, κάναμε ευκαιρίες και ακολουθήσαμε ένα πλάνο. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά η ομάδα προσπάθησε πολύ και αυτό είναι που κρατάμε. Θέλουμε με τη Βοσνία να κάνουμε περισσότερα με την μπάλα. Οι παίκτες μπορούν να κάνουν περισσότερα, να δείξουν ότι είναι καλοί παίκτες. Δείξαμε με την Ιταλία ότι υπάρχει συλλογικός αμυντικός τρόπος σκέψης, οπότε αυτό θέλουμε να το φέρουμε και δημιουργικά. Στόχος είναι το καλό αποτέλεσμα. Κρατώντας περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας, ανεβάζουμε αυτομάτως και την αυτοπεποίθησή μας».

Σχετικά με τον κορμό της ομάδας σχολίασε: «Κοιτάμε τα επόμενα ματς για να δούμε όλα τα παιδιά, αλλά σε αυτά τα ματς θέλουμε και τα αποτελέσματα. Είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν με την Εθνική, με το βλέμμα στο Κατάρ. Είναι η τέλεια ευκαιρία για μας να δούμε αυτούς τους παίκτες. Ο Μπακασέτας δεν ήταν στις πρώτες αποστολές, αλλά ήρθε και ήταν εκπληκτικός στις προπονήσεις. Πραγματικά μας εξέπληξε. Δεν κοιτάμε μόνο τους αγώνες, αλλά και πώς συμπεριφέρονται στις προπονήσεις. Είναι η συνολική εικόνα για το πώς βλέπουμε τους παίκτες».

Για την επιλογή του Πασχαλάκη, ο Φαν’τ Σιπ είπε: «Ο Μπάρκας τραυματίστηκε και ο Πασχαλάκης ήταν μαζί μας στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Είναι μία προσωπικότητα που βγάζει ενέργεια. Δεν έπαιξε στα τελευταία δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και θέλαμε και τον Διούδη. Όταν έχουμε τους παίκτες μαζί μας, τότε βλέπουμε και κρίνουμε. Ο Βλαχοδήμος είχε ένα μικρό πρόβλημα από την Μπενφίκα. Ο Πασχαλάκης έβγαλε τρομερή ενέργεια, αυτή η ενέργεια ήταν σημαντική για εμάς και γι’ αυτό τον διαλέξαμε να αγωνιστεί βασικός. Πάντα έτσι κρίνουμε. Η Εθνική δεν είναι διακοπές. Δεν έρχεσαι εδώ για να προπονείσαι στο 60%, αλλά πρέπει να τα δίνεις όλα και με βάση αυτό κρίνουμε το ποιοί παίζουν και το ποιοί συμμετέχουν στην Εθνική».

Τέλος, για το πειθαρχικό παράπτωμα του Φετφατζίδη, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε: «Πιστεύω πως οι κανόνες που βάζουμε πρέπει να αφομοιωθούν από τους παίκτες. Όλοι τους ξέρουν. Αν κάποιος κάνει κάποιο λάθος και όλοι κάνουμε, θα πρέπει να ακολουθήσει τις συνέπειες. Αυτό που συνέβη με τον Φετφατζίδη, έπρεπε να γίνει για να καταλάβει όλη η ομάδα τους κανόνες. Όμως κανένα πρόβλημα. Είναι στην ομάδα, δεν πρέπει να ξανασυμβεί, έτσι είναι και στις οικογένειες. Αλλιώς ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ