Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φαν’τ Σιπ στους παίχτες για να μην ακολουθήσουν το… παράδειγμα του Σιόβα και βρεθούν εκτός εθνικής ομάδας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού φιλικού της εθνικής με την Αυστρία.

«Όταν ένας παίκτης κάνει σχόλια εκτός των ορίων που έχουμε θέσει προχωράμε. Όταν ένας παίκτης κάνει σχόλια για την ιδέα της Εθνικής θα αποκλείεται» τόνισε ο Ολλανδός προπονητής σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τον Σιόβα και συμπλήρωσε:

«Είμαστε εδώ για να φτιάξουμε μία νέα ομάδα με πλάνο για το Κατάρ και με νέους και πιο μικρούς σε ηλικία παίκτες και με άλλον τρόπο. Αυτό είναι το μονοπάτι. Δεν σημαίνει πως δεν θα χρησιμοποιήσουμε έμπειρους παίκτες. Κοιτάμε παίκτες που να δένουν με την ομάδα και το τι θέλουμε. Έχω ήδη τοποθετηθεί και μιλήσει για το θέμα, οπότε δεν θα πω κάτι άλλο».

Σε ότι αφορά το φιλικό που θα δώσει αύριο (21:30) η εθνική με αντίπαλο την Αυστρία, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Τζον Φαν΄τ Σιπ, θα έχει την ευκαιρία να δει παίκτες και να βγάλει συμπεράσματα ενόψει των δύο παιχνιδιών που έπονται για το Nations League, με Μολδαβία και Κόσοβο.

«Θα είναι ένα παιχνίδι που θα δούμε νέα πράγματα και νέους παίκτες και ίσως νέους τρόπους να αγωνιζόμαστε. Αυτά τα φιλικά μπορεί να είναι χρήσιμα. Να μας βοηθούν με καλό τρόπο και ξέροντας ότι είχαμε και δύο ματς πίσω μας που παίξαμε. Θα χρησιμοποιήσουμε νέους παίκτες για να τους αξιολογήσουμε», σχολίασε για τον αγώνα με την Αυστρία.

Και πρόσθεσε: «Έχει κάνει καλά βήματα. Έχει προοδεύσει κι έχει ποιότητα. Είναι κοντά σε αυτό που θέλουμε να παίξουμε κι εμείς. Έχουμε δει αγώνες της αλλά και ματς του πρωταθλήματος διότι παρακολουθούμε και τον Φούντα. Κάθε ομάδα έχει τα πάνω και τα κάτω της».

«Είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα και είναι σημαντικό το πως να τους διαχειριστούμε, πως να κρατήσουμε «φρέσκους» τους ποδοσφαιριστές. Είναι ευκαιρία γι΄ αυτούς να δώσουν ένα καλό παιχνίδι με έναν καλό αντίπαλο, όπως η Αυστρία», είπε ο Φαν΄τ Σιπ.