Του απεσταλμένου μας Γιάννη Δάρα

Η εθνική θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τις τρεις αντιπάλους της Ουγγαρία, Φινλανδία και Εσθονία, σε παιχνίδια που θα γίνουν το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2018 στο »Nations League». Η πρώτη στην βαθμολογία του ομίλου θα προαχθεί στην Β’ κατηγορία της ΟΥΕΦΑ και παράλληλα θα διεκδικήσει σε αγώνες πλέι οφ τον Ιούνιο του 2019 μαζί με άλλες τρεις ομάδες (αντίστοιχες  νικήτριες στους άλλους τρεις ομίλους της Γ’ κατηγορίας) μια θέση στο EURO 2020. Αυτό ανεξάρτητα από την πορεία της στα προκριματικά του EURO. Μια δεύτερη ευκαιρία λοιπόν. Γιατί όχι;

 Το ert.gr και η ΕΡΑΣΠΟΡ έδωσαν το παρόν στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό Κέντρο Swisstech του Πολυτεχνείου της Λωζάνης.

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς» ήταν τα πρώτα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού Μίκαελ Σκίμπε στο ert.gr και την ΕΡΑΣΠΟΡ αμέσως μετά την κλήρωση. «Είμαστε ικανοποιημένοι από την κλήρωση και ελπίζουμε να βγούμε πρώτοι στον όμιλο για να ανεβούμε κατηγορία. Είναι καλό για τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές να συναγωνίζονται σε περισσότερους επίσημους αγώνες. Οι αντίπαλοι μας θέλουν προσοχή αλλά θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Θυμόμαστε πόσο μας δυσκόλεψε η Εσθονία, η Φινλανδία είναι πολύ καλή αμυντικά ενώ και η Ουγγαρία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και είναι δυνατή. Θα παλαίψουμε και πιστεύω να τα καταφέρουμε. Η τελετή της κλήρωσης ήταν εντυπωσιακή δείγμα πως η ΟΥΕΦΑ δίνει μεγάλη σημασία στο νέο θεσμό».

 

Πως βλέπουν όμως οι προπονητές των εθνικών ομάδων αυτό το νέο πείραμα;

«Νομίζω ότι θα πετύχει, απάντησε ο κ. Σκίμπε. Είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ΟΥΕΦΑ μας είχε ζητήσει την άποψη πριν από 13-14 χρόνια, αμέσως μετά το 2004 και τώρα το σχέδιο υλοποιήθηκε. Μιλώντας και με άλλους τεχνικούς διαπίστωσα πως οι περισσότεροι το βλέπουν σαν μια νέα πρόκληση και είναι ευχαριστημένοι που θα έχουν πιο συχνά τους παίκτες τους για επίσημα παιχνίδια. Ναι, και εγώ είμαι ικανοποιημένος και νομίζω ότι θα πάμε καλά», συμπλήρωσε ο Γερμανός τεχνικός. Την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούσαν εκτός από τον κ. Σκίμπε ο, εκτελεστικός γραμματέας Αλέξης Δέδες, ο υπεύθυνος των εθνικών ομάδων Ζήσης Βρύζας και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Η Κύπρος κληρώθηκε με τη Νορβηγία, την Βουλγαρία και τη Σλοβενία και ο νέος Ισραηλινός προπονητής της Ραν Μπεν Σιμόν μιλώντας στην ΕΡΑΣΠΟΡ και το ert.gr υποστήριξε πως ο όμιλος είναι δύσκολος αλλά η Κύπρος θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της σε κάθε παιχνίδι και θα διεκδικήσει την πρόκριση. Εξέφρασε δε την ικανοποίηση του που η Κύπρος απέφυγε την Ελλάδα και οι δύο ομάδες δεν θα βρεθούν αντίπαλες, όπως συνέβη στο δρόμο προς το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.