Προσγειωμένος αλλά και συνειδητοποιημένος είναι ο 28χρονος μέσος ενόψει της πολύ σημαντικής αναμέτρησης της Ελλάδας με την Σουηδια.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μίλησε στη συνέντευξη τύπου του αγώνα για την 6η αγωνιστική του Β’ ομίλου των προκριματικών του μουντιάλ. Ο μέσος του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε πως η εθνική ομάδα είναι απόλυτα προσηλωμένη σε έναν και μοναδικό στόχο, τη νίκη στη Σόλνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης για:

Για την δυσκολία του ματς:

«Θεωρώ ότι όλα τα παιχνίδια έχουν τέτοιες αποστάσεις – μεταξύ των ομάδων – που κάνει το καθένα να είναι δύσκολο. Κάθε παιχνίδι έχει χαρακτήρα τελικού. Ερχόμαστε εδώ για τους 3 βαθμούς για να διεκδικήσουμε τις ελπίδες που έχουμε. Έχουμε τη θέληση και μας «ιντριγκάρει» αυτή η λέξη ‘τελικός’. Είμαστε έτοιμοι και έχουμε κάνει την προετοιμασία μας για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα».

Για το γεγονός ότι η Σουηδία ζητάει εκδίκηση:

«Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Μπορεί να νικήσαμε όμως ήταν διαφορετικό παιχνίδι με άλλες συνθήκες. Είναι λογικό από τη στιγμή που έχουν ένα προβάδισμα στον όμιλο εάν προηγηθούν να θέλουν να το διαχειριστούν. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και που το θα ‘χτυπήσουμε’. Εμείς κοιτάμε την ομάδα και από εκεί και πέρα η Σουηδία ας κάνει ότι καλύτερο θεωρεί για την ομάδα της».

Για το εάν η Ελλάδα έχει πιο μεγάλη πίεση:

«Νομίζω τη μεγαλύτερη πίεση μπορεί να την έχει η Σουηδία. Εμείς στην ουσία τα τελευταία 2 χρόνια κάνουμε νέα προσπάθεια με καινούρια παιδιά που δεν είχαν την εμπειρία της Εθνικής. Οι Σουηδοί παίζουν στην έδρα τους με ένα γεμάτο στάδιο. Θα μπούμε μέσα να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πριν από έναν μήνα είχαμε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε πως μπορούμε να το ξανακάνουμε».

Για το ότι έχει ξαναγίνει «παρέα» η Ελλάδα:

«Έτσι ακριβώς είναι. Μόνο εμείς γνωρίζουμε καλύτερα απ’ όλους εσάς το πόσο το θέλουμε. Το πόσο αγαπάμε την Εθνική και το πόσο δεμένοι είμαστε. Πιστεύουμε στην ομάδα και τις δυνατότητές μας. Ξέρουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χαιρόμαστε που φαίνεται προς τα έξω. Είναι ένα μικρό κομμάτι. Δουλεύουμε για αυτό και μένει να το δείξουμε στο γήπεδο και αύριο».