Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε, παίζοντας μάλιστα για αρκετή ώρα με παίκτη λιγότερο, η εθνική νέων δεν κατάφερε να νικήσει τη Γερμανία στο «Παπαχαραλάμπειο» Στάδιο της Ναυπάκτου και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το τελικό 1-1 χάρισε στα «πάντσερ» τη δεύτερη προνομιούχο θέση του 2ου προκριματικού ομίλου, πίσω από τη Ρωσία, που την ίδια ώρα επιβλήθηκε εύκολα στην Πάτρα των Νησιών Φερόε με 5-0.

Η ελληνική ομάδα, που χρειαζόταν μόνο νίκη για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση (elite round), βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο στις αρχές του β΄ ημιχρόνου. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 49΄ με τον Κάντε και πέντε λεπτά αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κουλιεράκης. Οι νεαροί διεθνείς του Τάσου Θέου, όμως, δεν τα παράτησαν, και ο Κούτσιας ισοφάρισε στο 62΄, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Ρίντελ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έψαξε ως το τέλος το γκολ της ολικής ανατροπής, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

ΕΛΛΑΔΑ: Αγγελόπουλος, Γωγουβίτης, Καλογερόπουλος (80΄ Τζαβίδας), Κουλιεράκης, Κίτσος, Καραμάνης, Ντόι (69΄ Καστανάρας), Ηλ. Χριστόπουλος, Κούτσιας, Κρυπαράκος (55΄ Απ. Χριστόπουλος), Κουτεντάκης (55΄ Καρακούτης)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ούρμπιχ, Γκίντερ, Αρεϊ-Μπι, Χέρολντ, Κραφτ (81΄ Κόστκα), Βάγκνερ, Κέσικ, Κάντε, Ζιμπ (73΄ Χέτβερ), Γκιρπίζ (46΄ Ρίντελ), Γκεντικλί (85΄ Γένσεν)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ε.Π.Ο.