Η Γενική Συνέλευση της Δευτέρας θα πάρει την οριστική απόφαση για την κατηγορία, που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο «Γηραιός», όπως δήλωσε στην ΕΡΑΣΠΟΡ και την εκπομπή «Πρώτη Σελίδα» με τους Κώστα Κουκουλά και Μιχάλη Λαδόπουλο, ο Φώτης Θέος. Ο άνθρωπος, ο οποίος έχει αναλάβει να βγάλει από το τέλμα την ομάδα, αφήνει αιχμές για τη στάση του Ιβάν Σαββίδη και χαρακτηρίζει κατά συρροή ψεύτη τον Σπύρο Παπαθανασάκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Το σωματείο ζει από το 1896 και θα κάνουμε τα πάντα για να ζει και τα επόμενα 100 χρόνια. Την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μελών του ερασιτέχνη Ηρακλή, που θα καθορίσει το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο ρόλος του ερασιτέχνη Ηρακλή είναι συγκεκριμένος. Μπορούμε να δώσουμε μία κατευθυντήρια γραμμή και να συζητήσουμε το πώς θα θωρακίσουμε νομικά τις όποιες ενέργειες γίνουν. Για αρχή, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, αυτήν τη στιγμή, είναι να δηλώσουμε την ομάδα στο γ’ τοπικό Θεσσαλονίκης. Όλα τα ενδεχόμενα, βέβαια, είναι ανοιχτά ως προς τη συνέχεια της πορείας του Ηρακλή. Εξαρτάται, όμως, κι από τον κόσμο του «Γηραιού», αν θα γίνει ή όχι εξαγορά μιας άλλη ομάδας».

Για την ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη:

«Όλοι περιμένουν ποιος θα πετύχει τον Ιβάν στο δρόμο, για να του αρπάξει ένα 100ρικο από την τσέπη. Βρήκαν έναν άνθρωπο με λεφτά και προσπαθούν όλοι να βρίσκονται κοντά του, ώστε να επωφεληθούν. Ο κ.Σαββίδης προσπαθεί με τη δύναμη του χρήματος να εξαπατήσει τα υπόλοιπα σωματεία. Δεν γίνονται αυτά. Υπάρχει αντιπαλότητα και ανταγωνισμός. Δεν είναι φίλοι ο Ηρακλής με τον ΠΑΟΚ. Όπως δεν είναι ο Παναθηναικός με τον Ολυμπιακό».

Για την πληροφορία που θέλει τον κ.Σαββίδη να αποκτά τις εγκαταστάσεις της Μίκρας:

«Ο Ηρακλής έχει μια τεράστια ακίνητη περιουσία στην Θεσσαλονίκη, στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Μίκρας. Για πολλά χρόνια, αυτήν την περιουσία την κακοβλέπει χιλιάδες κόσμος. Υπάρχει το ενδιαφέρον διαφόρων ανθρώπων να πλευρίσουν άτομα του Ηρακλή, ώστε να εξασφαλίσουν τα ακίνητα. Ευτυχώς, ο Ηρακλής καταφέρνει να αποκρούει όλες τις ενέργειες, που εμφανίζονται κατά καιρούς».

Για την πρόσφατη -σχεδόν διθυραμβική- ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής σχετικά με το διετές πλάνο και το πώς τελικά έφτασε στη διάλυση το ποδοσφαιρικό τμήμα:

«Τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα βρίσκεται στα χέρια του Παπαθανασάκη, ο οποίος είναι ψεύτης και νομίζω είναι γελοίο, το λιγότερο, να συζητήσουμε το ποιόν αυτού του ανθρώπου. Ό,τι κι αν είπε τα τελευταία χρόνια, είναι σα να μην τα είπε ποτέ. Έκανε τα πάντα για να καταστρέψει μία ποδοσφαιρική ομάδα. Δεν ξέρω αν θα καταστρέψει και τον εαυτό του ή έχει καταφέρει να τον σώσει».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΡΙΕΤΑ ΚΑΤΤΑΒΕΝΟΥ