Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του ποδοσφαιρικού τουρνουά ποδοσφαίρου σάλας, που θα διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου στο κλειστό της Γλυφάδας, με τη συμμετοχή και της ομάδας της ΕΡΑσπορ 101,8, στην εκπομπή «Πρωινός Μπαλαδόρος» με τον Τάσο Επιτρόπου μίλησαν δύο εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνικού αθλητισμού, ο γενικός γραμματέας των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, Αντώνης Γλύκας, και ο  πρώην «ερυθρόλευκος» μπασκετμπολίστας και νυν διευθυντής του ΔΑΚ Γλυφάδας, Γιάννης Παραγυιός.

Πέρα από τη θαυμάσια, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, πρωτοβουλία, ο Γ. Παραγυιός μίλησε και για τη φετινή ομάδα του μπασκετικού Ολυμπιακού. Είπε μεταξύ άλλων: «Ο Ολυμπιακός χρειάζεται αποφάσεις και ισχυρές δομές, η διοίκηση ξέρει τι πρέπει να κάνει, αλλά ο κόσμος είναι απαραίτητο να έχει υπομονή και να είναι δίπλα στην ομάδα είτε στις καλές, είτε στις κακές στιγμές. Πιστεύω στην ανάκαμψη γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και δεν θα χαθεί. Ο Ολυμπιακός θα βρει το δρόμο του…».

Βέβαια επειδή «αθλητισμός» δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά είναι σημαντικό μέσα από τον αθλητισμό να προάγονται αξίες όπως η ευγενής άμιλλα και η συλλογικότητα, αλλά και να αναδεικνύεται η άρρηκτη σχέση του αθλητισμού με την Κοινωνία.

Οι δύο βετεράνοι μίλησαν στην ΕΡΑσπορ 101,8 στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού τουρνουά που ετοιμάζουν την περίοδο των Χριστουγέννων με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Κύριος σκοπός μέσα από αυτό το αθλητικό event είναι η στήριξη στην άτυχη Μυρτώ και όπως δήλωσε ο Α. Γλύκας «θα στηρίξουμε την μικρή Μυρτώ, αυτό το χιλιοτραυματισμένο κορίτσι, αυτή την οικογένεια που εδώ και 10 χρόνια κουβαλά έναν ολόκληρο γολγοθά στην πλάτη της».

Αξίζει να σημειωθεί πως στόχος είναι και η ενίσχυση του τοπικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Μακάρι αυτή η γιορτή, θα προσθέσουμε εμείς, να δώσει το έναυσμα να ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλες τέτοιες όμορφες ενέργειες μακριά από το φανατισμό που υπάρχει στα ελληνικά γήπεδα.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ