Στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «Μικρόφωνο στα γήπεδα» με τον Σήφη Βοτζάκη, μίλησε ο Γιάσμικο Βέλιτς, κατέθεσε την άποψή του για το ματς της Ελλάδας με τη Βοσνία και σχολίασε τα όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα στη Ζένιτσα.

Μεταξύ άλλων είπε:

-Για την ένταση που προέκυψε μετά τη λήξη του αγώνα:

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει τον κόσμο και όχι να τον διχάζει. Οι ομάδες που αναμετρώνται δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Στο ποδόσφαιρο θέλουμε μόνο μηνύματα φιλίας μεταξύ των λαών. Στα Βαλκάνια δυστυχώς έχουμε συνηθίσει σε ακραίες και απαράδεκτες συμπεριφορές. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι ανεγκέφαλοι που δημιουργούν τα προβλήματα. Αυτό είναι απόλυτα καταδικαστέο».

-Για τον αγώνα της Ελλάδας με τη Βοσνία:

«Το ματς δεν είχε εκπλήξεις αγωνιστικά. Η Εθνική Ελλάδας ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη για τον αγώνα και δημιούργησε πολλά προβλήματα στη Βοσνία. Ήταν στημένη καλά στο γήπεδο και συγκροτημένη στην άμυνα της. Ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Από την άλλη, η Βοσνία ήταν φοβισμένη. Απέτυχε να προσεγγίσει σωστά το παιχνίδι και δεν κατάφερε να το φέρει στα μέτρα της. Έδειξε ότι εγκλωβίστηκε από τους Έλληνες, οι οποίοι πήραν μια εύκολη ισοπαλία εκτός έδρας. Η Ελλάδα δείχνει να βελτιώνεται συνεχώς, η Βοσνία χθες ήταν κατώτερη των περιστάσεων».

-Για την Εθνική Ελλάδας:

«Είναι ομάδα με πολύ καλή χημεία και εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, ενώ η Βοσνία τα τελευταία χρόνια έχει μείνει στάσιμη. Η βελτίωση με τον Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία είναι εμφανέστατη. Έχει καταλάβει το πνεύμα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και της Εθνικής ομάδας. Προσεγγίζει εξαιρετικά την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές της και αυτό είναι παράγοντας συσπείρωσης. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει πνευματική συνοχή. Τα καλά αποτελέσματα ανέβασαν την ψυχολογία της. Η Εθνική αποκτά ξανά την ταυτότητά της. Εύχομαι στη συνέχεια να δούμε μια Ελλάδα, να παίζει και καλή επίθεση, εκτός το αμιγώς αμυντικό κομμάτι. Κάτι που προσπάθησε στο παιχνίδι με τη Βοσνία και της βγήκε σε καλό».

-Για τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει από την Εθνική:

«Στην άμυνα η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος είναι αυτοί που ξεχωρίζουν. Ο Καρνέζης είναι σταθερός τα τελευταία χρόνια. Οι Τοροσίδης, Σάμαρης και Μήτρογλου διακρίνονται σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Ο Ζέκα ταιριάζει στο σχήμα και στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Με εντυπωσίασε ο Δώνης. Έφερε στην Εθνική στοιχεία που της έλειπαν».

-Για το Βέλγιο και την πρωτιά στον όμιλο:

«Το Βέλγιο ήταν το φαβορί του ομίλου και πράγματι βρίσκεται στην πρώτη θέση. Γνωρίζαμε ότι Ελλάδα και Βοσνία θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση. Το Βέλγιο θα δυσκολευτεί στην Ελλάδα να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Αν η Ελλάδα βγει στον αγωνιστικό χώρο όπως και στο παιχνίδι με τους Βόσνιους, μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλό. Ακόμη και την πρώτη θέση. Για μένα δεν έχει κλείσει η υπόθεση της πρωτιάς ακόμα».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΣΟΒΙΤΗΣ