Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, απέφυγε στην ημιτελική φάση του παγκοσμίου κυπέλου συλλόγων, την Πατσούκα από το Μεξικό και θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια που θα προκύψει από το ζευγάρι ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ασίας και την ομάδα που θα έχει επικρατήσει στον 1ο γύρο στον αγώνα  Όκλαντ Σίτι Αλ Τζαζίρα. Αυτό προέκυψε στην κλήρωση που έγινε σήμερα στο Άμπου Ντάμπι, για την διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί εκεί από 6 έως 16 Δεκεμβρίου.

Ο πρώτος αγώνας της Ρεάλ Μαδρίτης στη φετινή διοργάνωση, θα γίνει την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) στο στάδιο «Zayed Sports City» στο Άμπου Ντάμπι.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φιλοξενούν τη διοργάνωση για 3η φορά. Η ομάδα που θα προκύψει από την Ασία, θα κριθεί, μετά τους επαναληπτικούς αγώνες Αλ Χιλάλ Περσέπολη (4-0) και Σανγκάη Ουράβα (1-1), με τα δύο  παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα στις 18 και 25 Νοεμβρίου.

Στον άλλο ημιτελικό αγώνα του παγκοσμίου κυπέλου συλλόγων, η κάτοχος του κυπέλου «Copa Libertadores» (τελικοί αγώνες τέλος Νοεμβρίου), θα αναμετρηθεί με την νικήτρια από το ζευγάρι της Πατσούκα με την κάτοχο του «Champions League» της Αφρικής (τελικοί  αγώνες 29/10 και 5/11).

Ο τελικός του παγκοσμίου κυπέλου συλλόγων θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο στάδιο «Zayed Sports City» στις 19:00, ενώ πιο νωρίς στις 14:00 θα γίνει ο αγώνας για την 3η θέση.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ