«Παλιά φώναζαν οι τρεις, τώρα φωνάζουν οι τέσσερις»

Καλεσμένος στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «Πρώτη Σελίδα» με τον Δημήτρη Μαλισιώβα, ήταν ο Μάλαμας Τεβεκέλης, παλαιός πρώην διεθνής διαιτητής και νυν υπεύθυνος διαιτησίας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ,  ο οποίος μίλησε για την διαιτησία στον χθεσινό αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Για το φύλλο αγώνα:

«Μας προξένησε μεγάλη εντύπωση η σύνταξη του και ήδη αποτελεί αντικείμενο έρευνας της νομική υπηρεσίας της ομάδας. Μια κακή διαιτησία εύκολα την ξεχνάς, αντίθετα με μια κακή σύνταξη ενός φύλλου αγώνα».

Για την ελληνική διαιτησία:

«Σε όλο αυτόν τον χαμό υπάρχει και κάτι θετικό. Το ότι δηλαδή «φωνάζουν» και οι τέσσερις, ενώ επί πολλά έτη φώναζαν οι τρεις εναντίον ενός… Ο χθεσινός διαιτητής θα κριθεί από τον παρατηρητή του, αλλά και το σύνολο των Ελλήνων φιλάθλων».

Για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Είναι ανόητο αυτό που λέγεται για τον κύριο Σαββίδη. Μάλιστα η περίφημη λέξη «χαλίφης» βγήκε από μια ομάδα που όταν σφαγιάστηκε δεν είχε τα έντερα να αντιδράσει. Ο πρόεδρος μας θέλει να βοηθήσει για να φτιαχθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα όταν οι ομάδες ευνοούνται σιωπούν. Όταν αδικούνται για ένα πέναλτι κάνουν επανάσταση. Στην Ελλάδα πρέπει οι πρόεδροι να κοιτούν τις ομάδες και είναι ευχάριστο που πρόεδροι σαν τον Σαββίδη και τον Μελισσανίδη έχουν το οικονομικό ανάστημα να φτιάξουν καλές ομάδες. Αν οι ομάδες κοιτούν τα του οίκου τους και δεν ασχολούνται με την διαιτησία υπάρχει μέλλον».

Για το «περίφημο» κουτάκι μπύρας που οδήγησε τον Ίβιτς στο νοσοκομείο:

«Οι αναφορές για άδειο ή μισογεμάτο είναι κατουσίαν η άποψη του καθενός μας για το ποδόσφαιρο και τη ζωή. Άλλοι το ποτήρι το βλέπουν άδειο, άλλοι μισογεμάτο και άλλοι γεμάτο».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει τη διαγραφή του Κομίνη:

«Αυτά τα θέματα είναι αρμοδιότητα της ΚΕΔ και δεν πρέπει οι ομάδες ούτε να πιέζουν ούτε να ασχολούνται. Θα φανεί η πορεία του κύριου Κομίνη στο επόμενο διάστημα».

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΤΟΠΑΚΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI