Καλεσμένος στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «Πρώτη Σελίδα» με τον Δημήτρη Μαλισιώβα, ήταν ο Μίλαν Πάβλοβιτς, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του ως εκπαιδευτής προπονητών της FIFA.

Είστε πλέον εκπαιδευτής προπονητών της FIFA. Είναι μεγάλη τιμή;

«Δέχτηκα με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την απόφαση της FIFA, η οποία με έχρισε εκπαιδευτή προπονητών. Δεν είναι τιμή μόνο για μένα και για την προσπάθεια που έχω κάνει τα τελευταία δώδεκα χρόνια ως προπονητής στην Ελλάδα, αλλά συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι βέβαια ένα βήμα παραπάνω για την προπονητική μου πορεία και ευελπιστώ να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της FIFA. Οι σχολές προπονητών που λειτουργούν στην Ελλάδα υπό τη διεύθυνση του σπουδαίου Τέλη Μπατάκη λειτουργούν άψογα, παράγουν έργο, κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο με την εμφάνιση τα τελευταία χρόνια μιας πλειάδας ικανών Ελλήνων προπονητών».

Πως ήταν η πρώτη σας εμπειρία ως εκπαιδευτής FIFA;

«Συμμετείχα πριν από λίγο χρονικό διάστημα στο σεμινάριο που διοργάνωσε η FIFA στη Λιθουανία. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με μια μεγάλη μορφή του δανέζικου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Γιαν Πόουλσεν. Για μια εβδομάδα διδάξαμε στους προπονητές της Βαλτικής αυτής χώρας τον τρόπο που ο προπονητής συμμετέχει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τακτική, δεν είναι μόνο το σύστημα, αλλά απαιτεί προσαρμογή στις συνθήκες, προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Ο κύριος Πάβλοβιτς διδάσκει την τελευταία διετία σε σχολή προπονητών της ομοσπονδίας Μαυροβουνίου και θεωρείται πολύ καλά καταρτισμένος στις ακαδημίες. Έχει εργαστεί για οκτώ χρόνια στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και δύο χρόνια ήταν υπεύθυνος των ακαδημιών του Αστέρα Τρίπολης.

Ως ποδοσφαιριστής ξεχωρίζει η παρουσία του, ως αρχηγός της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, όταν κατέκτησε το Μουντιάλ Νέων στη Χιλή το 1987. Σε εκείνη τη φουρνιά ο Πάβλοβιτς ήταν αρχηγός έχοντας συμπαίκτες τους Ρόμπερτ Προσινέτσκι, Νταβόρ Σούκερ, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, Πρέντρανγκ Μιγιάντοβιτς κ.α.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΤΟΠΑΚΗΣ