Με ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι, απέναντι στην Εσθονία, ολοκληρώνει την Κυριακή (18/11, 21:45) η Εθνική ομάδα τις υποχρεώσεις της στην παρθενική διοργάνωση του Nations League.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης, μιλώντας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, προανήγγειλε τη χρησιμοποίηση κάποιων ποδοσφαιριστών που δεν έχουν πολλές συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, προκειμένου να δείξουν ότι καλώς κλήθηκαν και ότι αξίζουν μία ευκαιρία με τη «γαλανόλευκη».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

Αναφορικά με την Εσθονία: «Η αλήθεια είναι ότι δεν τη γνωρίζω πολύ καλά. Προσπαθώ να μάθω τη δική μας την ομάδα. Είμαι λίγες μέρες στην ομάδα, θα ασχοληθούμε σήμερα και αύριο με τον αντίπαλο και ελπίζω να έχουμε τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα».

Για το κίνητρο ενόψει του αυριανού παιχνιδιού: «Πάντα το κίνητρο είναι να κερδίζεις κάθε παιχνίδι. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι για να βγούμε δεύτεροι, ώστε να ελπίζουμε ότι με τη δεύτερη θέση κάποια στιγμή, ανάλογα και με το τι θα κάνει η Φινλανδία, να έχουμε μια ακόμα ευκαιρία».

Για το παιχνίδι που προηγήθηκε με τη Φινλανδία: «Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της προσπάθειας των παιδιών. Το να μπούμε μέσα, να δώσουμε την ψυχή μας, να τα δώσουμε όλα αναφορικά με την αμυντική συμπεριφορά και να έχουμε την μπάλα περισσότερο χρόνο. Αλλά δεν μετουσιώσαμε αυτήν την κατοχή για να κάνουμε την επιθετική συμπεριφορά καλύτερη. Εκεί πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάρος στο λίγο χρονικό διάστημα που έχουμε. Πρέπει να μετουσιώσουμε αυτήν την κατοχή σε περισσότερες φάσεις ώστε να κάνουμε το γκολ».

Για την κλήση παικτών που δεν έχουν πολλές συμμετοχές στην Εθνική: «Τα περισσότερα παιδιά είναι αρκετό καιρό εδώ και γνωρίζουν την Εθνική. Αλλά πρέπει να βάλουμε και παιδιά για να πάρουν την ευκαιρία και να δείξουν ότι καλώς κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα».

Για τη χρησιμοποίηση των τριών «δεκαριών»: «Δεν γνωρίζω τι βλέπετε εσείς. Για μένα δεν ισχύουν αυτά στο σημερινό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν θέσεις. Η γνώμη του καθενός είναι σεβαστή, αλλά εμείς προσπαθούμε να περάσουμε μια άλλη νοοτροπία στα παιδιά ώστε να δείξουμε ένα πρόσωπο που δεν έχει σχέση με «δεκάρια» και «εννιάρια» και «εξάρια». Ίσως να ακούγεται λίγο παράδοξο, αλλά υπάρχουν παραδείγματα που δεν χρειάζεται να συζητήσουμε τώρα. Προέχει το αυριανό ματς ώστε να μπορέσουμε να το κερδίσουμε».

Για την έδρα της Εθνικής στα προκριματικά του Euro: «Απαντήθηκε και προχθές μετά το ματς. Το βάρος το ρίχνουμε στο αυριανό παιχνίδι. Τα θέματα αυτά θα τα συζητήσουμε μετά την κλήρωση. Εμείς μπορεί να προτείνουμε κάποια έδρα και το γήπεδο να μην είναι αγωνιστικά επαρκές για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Πρέπει να καθίσουμε με την ησυχία μας να δούμε τις προϋποθέσεις. Πάντως θέλουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Το θέμα του κόσμου είναι καθαρά δικό μας. Η αγωνιστική συμπεριφορά φέρνει τον κόσμο ή τον διώχνει. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για να δείξουμε στον κόσμο ότι αξίζει να έρθει να μας δει».

Τους διεθνείς ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ανδρέας Σάμαρης, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή του στην εθνική ομάδα, υπογραμμίζοντας ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα προς το καλύτερο μέσα στ’ αποδυτήρια.

«Τα δύο ματς της Εθνικής με την Εσθονία τα τελευταία δύο χρόνια τα είδα από την τηλεόραση. Είναι μια ομάδα που θέλει την κατοχή της μπάλας, εμείς όμως ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Η ομάδα μας θα προσπαθήσει να έχει την μπάλα αύριο και θεωρώ πως η απόδοση με τη Φινλανδία θα είναι κάτι που μπορούμε να χτίσουμε πάνω του, για να αποδώσουμε καλύτερα και νομίζω πως για την Εσθονία θα είναι δυσκολότερο αυτό το παιχνίδι σε σχέση με τα προηγούμενα», δήλωσε αρχικά ο μέσος της Μπενφίκα και συνέχισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος, μου έλειψε πολύ η Εθνική. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, έχουν αλλάξει πράγματα στην ομάδα, ο προπονητής, οι συμπεριφορές. Όλα είναι προς το καλύτερο και φάνηκε στην εικόνα που έδειξε η ομάδα στο γήπεδο.

Πέρα από τα πολλά κίνητρα που υπάρχουν, για μένα είναι ότι επέστρεψα και θα κάνω τα πάντα ώστε να βοηθήσω την ομάδα και να μπορέσω να ξανακληθώ τον Μάρτιο. Αγωνιστικά δεν έχω πολλά λεπτά σε επίσημα ματς με την ομάδα μου, αλλά προπονούμαι πολύ σκληρά καθημερινά για να είμαι έτοιμος όταν έχω την ευκαιρία.

Έπαιξα 90 λεπτά με την Μπενφίκα τελευταία και αύριο αν αγωνιστώ στο παιχνίδι είμαι σίγουρος ότι θα αντεπεξέλθω αγωνιστικά και ψυχολογικά και πάνω από όλα να κερδίσει η ομάδα. Το αν είμαι καλά θα φανεί στο γήπεδο, αλλά λίγη σημασία έχει αν δεν κερδίσει η ομάδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ