Στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «Πρώτη Σελίδα» με τον Σήφη Βοτζάκη μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώτης Τσαλουχίδης.

 Μεταξύ άλλων είπε:

-Για το ελληνικό ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα:

«Βλέπουμε και εφέτος μία από τα ίδια. Ο Ολυμπιακός έχει διαφορά από τις άλλες ομάδες. Υπερέχει διότι οι άλλες μεγάλες ομάδες πέρασαν μεταβατικές καταστάσεις και είναι δύσκολο να βρουν το δρόμο τους. Οι μεγάλοι σύλλογοι όμως δε χάνονται ποτέ και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα. Ίσως με λιγότερες ομάδες και πιο σωστό σε θέματα οργάνωσης. Αυτό έπρεπε να γίνει όταν πήραμε το Euro. Πάντα υπήρχαν συζητήσεις, άλλα χωρίς ουσιαστικές αποφάσεις».

-Για τον Ολυμπιακό που κυριαρχεί παρότι δεν εντυπωσιάζει:

«Έχει τον αέρα της υπεροχής και ξεχωρίζει και σε θέματα οργάνωσης.

Ενίσχυσε την ομάδα του, την έκανε ανταγωνιστική, έχει σταθερότητα και διάρκεια. Όταν μια ομάδα είναι σοβαρή και σταθερή, της βγάζεις 10 με τόνο. Σίγουρα είναι σημαντικό να παίζεις καλό ποδόσφαιρο, όμως μετά από χρόνια δε θυμάται κανείς τους αγώνες, αλλά τα Πρωταθλήματα. Στο τέλος μετράει ο τίτλος και ξεχνάνε όλοι αν έπαιξες καλό ποδόσφαιρο ή όχι».

-Για τον Πάουλο Μπέντο:

«Όλοι λένε πολλά για τον Μπέντο. Δεν έφτιαξε τη σούπερ ομάδα, αλλά βγάζει κάποια καλά στοιχεία. Είναι πειθαρχημένη. Είναι μια ομάδα που μάχεται μέχρι τέλους και γι αυτό έχει ανατρέψει σκορ. Ο Μπέντο μεταφέρει μια φιλοσοφία, ότι ‘το αφεντικό είμαι εγώ’. Είναι ρίσκο να βάζει τόσους νέους παίχτες μαζί, αλλά πλέον έχει τη διαφορά στη βαθμολογία και μπορεί να το κάνει. Είναι παιδιά που έχουν καλό επίπεδο και μέλλον».

 -Για τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς:

«Πρόσφερε πολλά στον Ολυμπιακό. Είχε σταθερά καλή απόδοση. Σε πολλούς αγώνες έκανε τη διαφορά. Πάει σε ένα Πρωτάθλημα με άλλες ταχύτητες και δύναμη. Αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός είναι επιτυχία του προέδρου. Να πουλάει ποδοσφαιριστές με τόσα χρήματα. Αυτό δείχνει πως πρέπει να λειτουργεί μια οργανωμένη ομάδα».

 -Για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ:

«Με ευχαρίστησε που μπήκε στη λίστα του Γιουρόπα. Είναι καλός ποδοσφαιριστής και έτοιμος. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι δυνατές ομάδες τον ήθελαν. Όπως παίζει ο Ολυμπιακός ταιριάζει πιο πολύ ο Ιντέγιε γι αυτό και παίζει βασικός. Πιστεύω ότι ο Ιρανός θα βρει χρόνο συμμετοχής, γιατι μπορεί να βάλει εύκολα γκολ. Όταν μπει μέσα, δε θα ξαναβγεί».

 -Για τον Τσόρι Ντομίνγκες:

«Ο Τσόρι είναι κόσμημα για τον Ολυμπιακό. Δέθηκε με την ομάδα και τον κόσμο της. Σαν παίχτης και σαν χαρακτήρας ξεχωρίζει. Όλη η στάση του είναι πολύ σοβαρή. Ο προπονητής φαίνεται ότι δεν τον υπολογίζει πλέον. Αυτά υπάρχουν παντού και σε όλες τις ομάδες. Κανένας δεν μένει πάντα σε μία ομάδα. Μακάρι να μείνει, αλλά αυτή είναι η μοίρα του ποδοσφαιριστή».

-Για την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ:

«Η ΑΕΚ έχει πολλά θέματα να λύσει. Τα προβλήματά της ξεκίνησαν από τότε που έγινε το λάθος με το γήπεδο της. Ο  ΠΑΟΚ με τον Ζαγοράκη προσπάθησε να ορθοποδήσει. Ήρθε ο Σαββίδης και βοήθησε οικονομικά, αλλά χρειάζεται υπομονή. Για τον Παναθηναϊκό μετά την αποχώρηση του Βαρδινογιάννη ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Με πολλές δυσκολίες».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΙΚΙΔΗΣ