Τα δύο νέα μεταγραφικά τους αποκτήματα καλωσόρισαν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Αμφότεροι, μάλιστα, αγωνίζονται στην ίδια θέση (του δεξιού αμυντικού) και αμφότεροι προέρχονται από την ίδια χώρα (την Πορτογαλία). Ο λόγος για τον Ροντρίγκο Σοάρες που θα φορέσει τη φανέλα του Δικέφαλου του Βορρά και τον Παουλίνιο που θα συνεχίσει την καριέρα του στον αντίστοιχο του Νότου.

Ποιοι, όμως, είναι οι λόγοι που έκαναν τις δύο ελληνικές ομάδες να στρέψουν την προσοχή τους προς τους συγκεκριμένους παίκτες και, τελικά, να προχωρήσουν στην απόκτησή τους; Η εκπομπή μας ζήτησε την άποψη ενός ανθρώπου που ζει «από μέσα» το ποδόσφαιρο της Πορτογαλίας και, προφανώς, να μιλήσει με στοιχεία για τις ικανότητες του Παουλίνιο και του Σοάρες.

Ο λόγος για τον Μιγκέλ Κορέια, δημοσιογράφο της εφημερίδας «A Bola», της κορυφαίας αθλητικής εφημερίδας στην Ιβηρική χώρα που αναφέρθηκε στα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά των δύο συμπατριωτών του και έδωσε μια πρώτη γεύση για το τι μπορούν να περιμένουν από αυτούς στο γήπεδο η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.

Δεν έμεινε, όμως, μόνο σε αυτό, αφού η κουβέντα επεκτάθηκε και στο φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μπενφίκα για την απόκτηση του Λεονάρντο Κούτρη από τον Ολυμπιακό και τις προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να «ενεργοποιήσουν» αυτό το ενδιαφέρον, αλλά και για το νέο προπονητή της ΑΕΚ, Μιγκέλ Καρντόσο.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ