Τα τελευταία πέντε χρόνια στο κέντρο της Γλυφάδας συναντάμε ένα διαφορετικό μουσικό συγκρότημα το οποίο έχει γοητεύσει θαμώνες και περαστικούς…

Οι μουσικοί του δρόμου με το προσωνύμιο «Duo Λίμπα» έχουν καταφέρει με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο να μετατρέψουν την οδό Μεταξά στη Γλυφάδα σε… κέντρο ψυχαγωγίας, δίνοντας μια διαφορετική νότα στην καθημερινότητα.

Η απήχηση του συγκροτήματος εκτοξεύθηκε μετά την εμφάνισή τούς στο τηλεπαιχνίδι X Factor. Μάλιστα η ερμηνεία τους στην audition με μια διασκευή του «Suspicious Mind» του Έλβις Πρίσλεϊ συμπεριλήφθηκε στο X Factor Global ως μια από τις καλύτερες παρουσίες παγκοσμίως στον εν λόγω διαγωνισμό.

Έτσι λοιπόν, οι κατά κόσμον Βασίλης Λουκαδάκης και Gary Frad βρέθηκαν καλεσμένοι στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι μόνος σου» με οικοδεσπότη τον Τάσο Επιτρόπου και όπως υποδηλώνει και το όνομά τούς τα έκαναν… λίμπα. Για δύο ώρες «έκαναν παιχνίδι» διαλέγοντας αγαπημένα τραγούδια, ενώ ερμήνευσαν ζωντανά ελληνικά και ξένα τραγούδια του ρεπορτορίου τους, αποδεικνύοντας το ταλέντο τους.

Με αστείρευτο χιούμορ, γέμισαν με την ενέργειά τους το στούντιο της ΕΡΑσπορ και μας ταξίδεψαν με τις μελωδίες τους.

Παράλληλα, προσπάθησαν να μας μυήσουν στα μυστικά των «μουσικών τον δρόμων» των «baskers» όπως λέγονται. Μάλιστα, από την στιγμή που η ελληνική πολιτεία το αναγνώρισε ως «νόμιμο» επάγγελμα γίνεται όλο και πιο γνωστό, κάτι που έχει γίνει εδώ και καιρό σε άλλα κράτη της Ευρώπης όπως Αγγλία και Ολλανδία.

Σε ερώτηση για την πιο όμορφη στιγμή στο επάγγελμα τους, η απάντηση ήταν κατηγορηματική και από του δύο: «η χαρά στα πρόσωπα των ανθρώπων, πολλοί έρχονται καθημερινά τραγουδάνε και κάθονται μαζί μας».

Βέβαια, σε αθλητικό ραδιόφωνο η συζήτηση δεν μπορούσε να μην πάει και στον αθλητισμό: «Μας αρέσει ο αθλητισμός παρακολουθούμε ποδόσφαιρο κυρίως αγγλικό, αν και ο Βασίλης είναι Ολυμπιακός και εγώ Παναθηναϊκός, έχουμε τσακωθεί για όλα τα άσχετα πράγματα, για τις ομάδες όμως ποτέ, είμαστε φίλαθλοι».

Ιδιαίτερη στιγμή στην εκπομπή ήταν η τηλεφωνική παρέμβαση του αθλητικού συντάκτη και προσωπικού φίλού των «Duo Λίμπα» Θάνου Σαρρή ο οποίος δεν έπλεξε το εγκώμιο μόνο για το ταλέντο τους, αλλά στάθηκε ιδιαιτέρως στο ήθος τους και το κοινωνικό τους έργο, καθώς οι συμμετοχές των «Duo Λίμπα» σε φιλανθρωπικά events είναι συχνές: «Θέλουμε να διασκεδάζουμε τον κόσμο και να βλέπουμε τα παιδιά να χαμογελούν»…

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ