Βαθιά το «νυστέρι» θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να βάλει ο Γιάννης Αλαφούζος, γιατί η πρόσληψη του Μαρίνου Ουζουνίδη, από μόνη της, δεν είναι δυνατόν να… κάνει θαύματα , μετά την λαίλαπα και τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η εποχή Στραματσόνι.

Εάν δεν λάβει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, τις απαραίτητες και, ίσως, και οδυνηρές, για κάποιους, αποφάσεις, είναι μαθηματικά βέβαιο πως ο Παναθηναϊκός δεν θα «σηκώσει κεφάλι» για πολλά χρόνια ακόμη…

Καταρχάς, είναι «φως φανάρι» πως το αγωνιστικό μοντέλο τού να δώσεις εν λευκώ τα «κλειδιά» των αποδυτηρίων στον προπονητή, απέτυχε πλήρως στο «τριφύλλ黨.

Ο Στραματσόνι έλαβε «λευκή επιταγή» από τον Γιάννη Αλαφούζο και την έκανε… «κουρελόχαρτο», καθώς:

Απέκοψε βίαια τον Παναθηναϊκό από τον «ομφάλιο λώρο» του, τους Έλληνες παίκτες που τον έκαναν τον σύλλογο που καμάρωνε ΟΛΗ η Ευρώπη!

Έφερε παίκτες που σε πολύ μεγάλο ποσοστό, ούτε… καν θα περνούσαν έξω από το «Γεώργιος Καλαφάτης»

«Λειτουργούσε» ως «one man show», έχοντας μπερδέψει τα όρια των αρμοδιοτήτων που θα έπρεπε να είχε, με τα όρια των ευθυνών που νόμιζε πως είχε.

Όπως και να έχει, και επειδή ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, στον Γιάννη Αλαφούζο εναπόκειται να στηρίξει/ ενισχύσει/θωρακίσει τον Μαρίνο Ουζουνίδη, με τέτοιο τρόπο, ώστε ο Παναθηναϊκός από συνονθύλευμα και οικτρή αγωνιστική εικόνα, να (ξανα)γίνει, κάποια στιγμή στο μέλλον, η ομάδα που ονειρεύτηκε και έκανε πράξη εκείνο το πρωινό της Κυριακής του 1908, ο Γιώργος Καλαφάτης…

Αλλά όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο…

Χρειάζονται από τον πρόεδρο του «τριφυλλιού», βαθιές «τομές» σε όλα τα πόστα του «οργανισμού» που «ακούει» στο όνομα Παναθηναϊκός.

Και ας έχει υπόψη ο Γιάννης Αλαφούζος πως οι «τομές», δεν είναι ποτέ «αναίμακτες»…

ΥΓ Θα είναι τεράστιο λάθος, να φύγει ο Ζιλμπέρτο από τον Παναθηναϊκό και αν συμβεί αυτό, θα είναι δείγμα πως η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη. Ο σπουδαίος και έμπλεος κύρους, Βραζιλιάνος, έσtω και τώρα, θα πρέπει να οριστεί ως πρεσβευτής του συλλόγου, στο εξωτερικό.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ