Τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου του 2018 που θα γίνει στηΡωσία είναι ο μεγάλος στόχος της εθνικής ομάδας και του ομοσπονδιακού τεχνικού Μίκαελ Σκίμπε όπως δήλωσε ο Γερμανός εκλέκτορας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του φιλικού αγώνα της Τρίτης (13:00) με την Αυστραλία στη Μελβούρνη.

Ο Μίκαελ Σκίμπε έκανε ειδικά αναφορά στους ομογενείς της Μελβούρνης λέγοντας:

«Γνωρίζω ότι η Μελβούρνη είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε ελληνικό πληθυσμό πόλη, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα το πρωί μάλιστα συναντήσαμε Έλληνες φιλάθλους, κάτι που ήταν πολύ ευχάριστο. Ελπίζω να πάμε καλύτερα από το πρώτο παιχνίδι. Είναι άλλωστε για όλους ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς και θα προσπαθήσουμε να τον κερδίσουμε. Μας λείπουν κάποιοι παίκτες «κλειδιά», ειδικά στην επίθεση. Ο στόχος μας είναι να είμαστε πλήρεις και έτοιμοι τον Σεπτέμβριο που ξεκινούν οι αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός.

Από την πλευρά του, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συναντήσαμε τους Έλληνες της Μελβούρνης σήμερα το πρωί. Οι πρώτες ημέρες στην Αυστραλία ήταν πολύ δύσκολες, μετά το μακρύ ταξίδι και τη διαφορά ώρας. Πλέον είμαστε καλύτερα και ελπίζω να παίξουμε καλύτερα και να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φιλάθλους. Άλλωστε για αυτούς ήρθαμε για να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας δουν από κοντά και κατά δεύτερο λόγο για την προετοιμασία μας».

Στη προπόνηση που ακολούθησε συμμετείχε και ο Βασίλης Μπάρκας που αντικατέστησε τον τραυματία Ορέστη Καρνέζη.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΙΣΙΩΒΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΧΑΝΑΤΖΗΣ