Στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ» με τον Σήφη Βοτζάκη μίλησε ο προπονητής της Καλλιθέας Στάθης Σταθόπουλος και αναφέρθηκε στο Πρωτάθλημα της Football League.

-Για το εφετινό Πρωτάθλημα της Football League:

«Είναι ένα πολύ αδικημένο Πρωτάθλημα με πολλά προβλήματα, κυρίως οικονομικά. Έχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον καθώς συμμετέχουν πολλές ιστορικές ομάδες. Θα μπορούσε το επίπεδο να ήταν καλύτερο, εάν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Δεν είναι καλό το επίπεδο ποδοσφαίρου που παίζεται. Οι ομάδες δεν ενισχύθηκαν όσο έπρεπε, άλλες γιατι δεν είχαν αδειοδότηση και άλλες επειδή δε διέθεταν χρήματα για να κάνουν μεταγραφές».

-Για την προσπάθεια της Καλλιθέας για παραμονή:

«Οι δυσκολίες είναι μεγάλες. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Υπάρχει ένα γκρουπ 4-5 ομάδων που θα προσπαθήσουν μέχρι τέλους. Είναι μετρημένοι πλέον οι αγώνες και οι βαθμοί, οπότε Κυριακή με Κυριακή πιθανότατα να έχουμε διαφοροποιήσεις».

-Για τις ομάδες που βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας:

«Από την αρχή του Πρωταθλήματος η πεντάδα που είναι ψηλά στη βαθμολογία ξεχώρισε. Από τον Απόλλωνα Σμύρνης μέχρι και τα Τρίκαλα. Όλοι θεωρούσαμε από το ξεκίνημα ότι δύο από αυτές τις πέντε ομάδες θα καταφέρουν να πάρουν τα εισιτήρια της ανόδου».

-Για τον Απόλλωνα, τη Λαμία και τον Άρη:

«Ο Απόλλωνας έχει σταθερά καλή παρουσία και λογικά βρίσκεται στην κορυφή. Διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα και το έχει αποδείξει. Η Λαμία έχει την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος. Είναι δυνατή στην έδρα της και το ότι βρίσκεται στις διεκδικήτριες ομάδες για την άνοδο είναι φυσιολογικό. Για τον Άρη είχα πει πριν αρκετούς μήνες ότι λόγω των καλών ποδοσφαιριστών –ανώτερου επιπέδου από τη Β’ Εθνική- είχε πλεονέκτημα. Άργησε όμως να προσαρμοστεί σε αυτή την κατηγορία και αυτή είναι η αιτία που έχασε πολλούς βαθμούς. Δεν είναι εύκολο να παίρνεις παίκτες επιπέδου Α’ Εθνικής και να έχεις άμεσα αποτελέσματα. Οι απώλειες βαθμών δύσκολα αναπληρώνονται στη συνέχεια».

ΣΠΥΡΟΣ ΑΜΠΑΤΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI