Με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για ένα μήνα, τιμώρησε πέντε στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ ο αθλητικός δικαστής της Super League για τη συμπεριφορά τους στο ματς της περασμένης Κυριακής (19/9) με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Η ΑΕΚ από την πλευρά της θεωρεί εξοντωτική και εξωφρενική την ποινή, δεδομένου ότι δεν δικαιολογείται ούτε από την έκθεση του παρατηρητή, ούτε από την ακροαματική διαδικασία, όπως υποστηρίζει σε τοποθέτησή της.

Η ποινή επιβλήθηκε στους Π. Κονέ, Γ. Παπαδημητρίου, Χ. Παπαδημητρίου, Γ. Παπαδόπουλο και Β. Δημητριάδη. Οι «κιτρινόμαυροι» εξέφρασαν τις ενστάσεις τους, αφού στην έκθεση του παρατηρητή υπάρχουν τρεις εκφράσεις που στοιχειοθετούν φραστική επίθεση κατά του διαιτητή. Μία άκρως υβριστική την οποία παραδέχτηκε ότι είπε ο Χρήστος Παπαδημητρίου (αναπληρωτής διευθυντής της εταιρίας «Δικέφαλος ΑΕ»), υποστηρίζοντας ότι την απεύθυνε σε φίλαθλο που πέταξε μπουκάλι. Οι άλλες δύο (όπως αναφέρονται στην έκθεση) είναι «δεν σέβεσαι την ΑΕΚ» και «φεύγεις σαν κλέφτης». Πώς είναι δυνατό –αναρωτιούνται στην Ένωση- για τις δύο αυτές φράσεις να έχουν τιμωρηθεί τέσσερις άνθρωποι; Έτσι, αποφάσισαν να καταθέσουν έφεση, θεωρώντας ότι οι ποινές δεν δικαιολογούνται από τις επίσημες εκθέσεις του αγώνα, αφού εκτός από την έκθεση του παρατηρητή (που αναφέρει τις τρεις επίμαχες εκφράσεις), τόσο η έκθεση της αστυνομίας, όσο και το φύλλο αγώνα, είναι λευκά.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι την Κυριακή στην Τούμπα δεν θα βρίσκονται ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Παπαδημητρίου, ο τεχνικός διευθυντής, Παναγιώτης Κονέ, ενώ ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, Βασίλης Δημητριάδης, θα μπορεί να είναι στην κερκίδα, όχι όμως στον «φυσικό» του χώρο, που είναι τα αποδυτήρια και ο πάγκος της ομάδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ