Ο λόγος παύσης της διαδικασίας στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Η ανάδοχος εταιρία, για να είναι νομότυπη, σταμάτησε τις εργασίες καθώς δεν είχε καταβληθεί μία πληρωμή.

Πρόκειται για τυπικό ζήτημα το οποίο θα επιλυθεί άμεσα με την καταβολή του ποσού που αναλογεί αφού η Περιφέρεια αποδέχτηκε την οφειλή, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ωστόσο, η καθυστέρηση είναι δεδομένη κι αυτό είναι σημαντικό αφού σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις η αποπεράτωση του έργου οριακά προλαβαίνει την έναρξη της Super League 2022/23, δηλαδή τον Αύγουστο του 2022.

Η απόφαση τιτλοφορείται «Αποδοχή της ειδικής διακοπής εργασιών του έργου “Υπογειοποίηση τμήματος της Οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας” αναδόχου εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ» και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

«Αποδεχόμαστε την από 17/9/2021 ειδική δήλωση διακοπής εργασιών της εταιρίας με δ.τ. ΙΝΤΡΑΚΑΤ αναδόχου του έργου “Υπογειοποίηση τμήματος της Οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας” αποκλειστικά και μόνο για το λόγο καθυστέρησης πληρωμής του 11ου λογαριασμού πέραν του διμήνου από την υποβολή του, σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 152 του νόμου 4412/16».