Δεν προκαλεί ανησυχία στην ΑΕΚ το προσωρινό «μπλόκο» του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς την εταιρία ΙΝΤΡΑΚΑΤ που έχει αναλάβει το μεγάλο έργο της υπογειοποίησης στην «Αγιά Σοφιά». Είναι ένα γραφειοκρατικό –όπως χαρακτηρίστηκε- θέμα με ένα έγγραφο που έλειπε από τον φάκελο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και θα επιλυθεί σύντομα.

Ωστόσο, η υπόθεση αυτή εντάσσεται στα αμέτρητα ζητήματα που έχει αντιμετωπίσει η ΑΕΚ από το 2013 όταν ξεκίνησε το μεγαλόπνοο έργο της κατασκευής του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέχρι σήμερα. Σε επιστολή που έστειλε προς το νέο Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, η ΠΑΕ εκφράζει την ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις. Τονίζει χαρακτηριστικά ότι όσοι ασχολούνται με το έργο έχουν υπομείνει πολλά και είναι κρίμα να δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα, τώρα που το έργο φτάνει στο τέλος του. Υπενθυμίζουν, μάλιστα, στον Περιφερειάρχη τα δικά του λόγια «Να μην χαθεί ούτε μία ημέρα» στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοτάξιο της «Αγιάς Σοφιάς» λίγες ημέρες μετά την εκλογή του.

Πατούλης: Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στηρίζει ανεπιφύλακτα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή δημοσιεύματα κατά της μελέτης υπογειοποίησης οδών πέριξ του γηπέδου.

Στον ένα μήνα θητείας της νέας περιφερειακής αρχής, τονίζει ο περιφεριάρχης Γ. Πατούλης, «έγιναν περισσότερα βήματα μπροστά, στην υλοποίηση των έργων που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, από όσα είχαν γίνει τον προηγούμενο χρόνο».

Την επόμενη βδομάδα, ανακοινώνει ό ίδιος, έχει προγραμματιστεί στο γραφείο μου συνάντηση με τη διοίκηση και τους τεχνικούς συμβούλους της ΑΕΚ, με τη συμμετοχή των αρμοδίων τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπου θα τεθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει και να εκτελέσει η Περιφέρεια Αττικής, με βάση την ισχύουσα εθνική νομοθεσία για την εκτέλεση των δημοσίων έργων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ