Και νέα συνεδρίαση θα χρειαστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕ.Σ.Α.) για να δοθεί η έγκριση για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς ζητήθηκαν κάποιες τροποποιήσεις στο φάκελο που κατέθεσε η κατασκευάστρια εταιρία «Δικέφαλος 1924».

Ωστόσο προκαλεί απορία το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις δεν ζητήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΚΕ.Σ.Α. όπου το Κεντρικό Συμβούλιο ζήτησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δείγμα από το υλικό της εξωτερικής πλευράς του γηπέδου με αποτέλεσμα να προκύψει νέα καθυστέρηση.

Παρ΄ όλα αυτά ως θέμα ήσσονος σημασίας αντιμετωπίζουν τη νέα καθυστέρηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για κάποιες μικρές τροποποήσεις στο σχέδιο και «δεν ζητήθηκε κάτι μη εφικτό ή ανυπέρβλητο».

Στόχος -φιλόδοξος είναι η αλήθεια- να συμπληρωθεί άμεσα ο φάκελος με τις προσθήκες που ζήτησε το ΚΕ.Σ.Α. ώστε να δοθεί η τελική έγκριση μέσα στον Δεκέμβριο. Ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του έργου, Θανάσης Κυρατσούς και ο πρότζεκτ μάνατζερ, Δημήτρης Ανδριόπουλος παρέστησαν στη συνεδρίαση και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της υπόθεσης. Η ουσία όμως είναι πως οριστικοποιήθηκε πλέον ότι η «σφραγίδα» του ΚΕ.Σ.Α. που αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας, δύσκολα θα εμφανιστεί σε επίσημο έγγραφο πριν από το νέο έτος. Αν όμως συμμεριστεί κανείς την αισιοδοξία των ανθρώπων της ΑΕΚ, τότε μέσα στις προσεχείς δύο εβδομάδες θα υπάρξει νέα συνεδρίασει και έγκριση του τροποποιημένου φακέλου.

* Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν σήμερα οι Βάργκας, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασετας και Ντιας, ενώ θεραπεία έκανε σήμερα ο Πλατέλλας. Ο Τσιγκρίνσκι γυμνάστηκε κανονικά και θέτει (σοβαρή πλέον) υποψηφιότητα να προλάβει το ματς του Σαββάτου στην Κέρκυρα. Όσοι έπαιξαν χθες στην Καρδίτσα, ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ