Η Super League, επισημοποίησε σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Παρασκευής την αναβολή του -προγραμματισμένου για την Κυριακή (7/6)- αγώνα Ξάνθη-Ατρόμητος, επισημαίνοντας πως η απόφαση πάρθηκε για προληπτικούς λόγους και «θα οριστεί εκ νέου από τη διοργανώτρια αρχή».

Όπως συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος «…συστήθηκε η αναβολή του αγώνα σε επικοινωνία του γ.γ. του Υπ. Υγείας κ. Πρεζεράκου με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ.

Σε συνέχεια αλληλογραφίας της Super League με τον κ. Γ. Μαυρωτά, η σύσταση αναβολής από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας, έχει να κάνει με το πρωταρχικό μέλημα όλων που είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των συντελεστών του αγώνα, δεδομένου ότι απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για την ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων από τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης».

Με απλά λόγια, το θέμα δεν είναι πλέον αθλητικό, αλλά απέκτησε καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα και η αναβολή του ματς ήταν καθαρά για θέμα πρόληψης και αξιολόγησης της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Οι υγειονομικές αρχές περιμένουν πρώτα να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή του νομού, για να τα αξιολογήσουν επ’ ακριβώς και να δουν στη συνέχεια πως θα κινηθούν για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Διότι στην παρούσα φάση, προέχει η πρόληψη και η ασφάλεια και γι’ αυτό, όπως τονιζόταν αργά το βράδυ της Παρασκευής (05/06), αποφασίστηκε πως θα ήταν προτιμότερο να «μεταφερθεί» λίγες μέρες χρονικά το παιχνίδι της ακριτικής ομάδας με τον Ατρόμητο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ